ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Μάρκαρης: «Περιμένουμε να ανακοινωθούν οι εξαιρέσεις»

Δηλώσεις του προέδρου της ΚΟΕΑΣ

Τα νέα μέτρα που έχει ανακοινώσει ο Υπουργός Υγείας και τα οποία ξεκινούν από σήμερα στις 20:00 και μέχρι το τέλος του μήνα, διαφοροποιούν τα δεδομένα στον αθλητισμό. Οι απαγορεύσεις προπονήσεων βάζουν ερωτηματικά για την επόμενη μέρα στον αθλητισμό. Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος Κυπριακής Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου, Περικλής Μάρκαρης, παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και την εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τον Άρη Κυριάκου και τον Πανίκο Κωνσταντίνου.

Τα κυριότερα σημεία:

Για τα νέα μέτρα και τα προβλήματα που δημιουργούν: «Η μεγαλύτερη μερίδα προ-ολυμπιακής ομάδας προετοιμάζονται στη Λευκωσία στο εθνικό στάδιο στίβου και δεν επηρεάζονται άμεσα. Υπάρχουν όμως και αθλητές στην επαρχία Λεμεσού και πρέπει να δούμε αυτούσιο το διάταγμα και συγκεκριμένες διευκρινήσεις. Στις ανακοινώσεις αναφέρεται πως απαγορεύεται η προπόνηση εκτός απ’ τις εξαιρέσεις που θα ανακοινωθούν. Είναι αυτό που περιμένουμε, τις εξαιρέσεις που θα ανακοινωθούν».

Για τα ατομικά αθλήματα: «Μέχρι χθες ήταν σε ισχύ μέτρα για απαγόρευση προπονήσεων σε άτομα κάτω των 18, αλλά είχαμε την εξαίρεση των ατομικών αθλημάτων. Με τα νέα μέτρα θα προκληθούν κάποια προβλήματα, όμως για την ώρα υπάρχει ασάφεια που πρέπει να διευκρινιστεί. Τι θα γίνει με τα ατομικά αθλήματα όπως επίσης και με τα αθλητικά κέντρα, με το Τσίρειο ή το Στέλιος Κυριακίδης. Κατά πάσα πιθανότητα θεωρώ πως θα εξαιρεθούν αλλά θα δούμε…».

Για τις προετοιμασίες που γίνονταν στο εξωτερικό: «Θα υπάρχουν δυσκολίες σε αυτό και για την ώρα δεν μπορούμε να πούμε αν θα πραγματοποιηθούν ή όχι. Είναι σημαντικές οι προετοιμασίες στο εξωτερικό. Είναι πολύ καλές εγκαταστάσεις και η αλλαγή στο κλίμα βοηθά. Δεν γνωρίζω όμως αν θα μπορέσουμε φέτος».

Στίβος: Τελευταία Ενημέρωση