ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
11° Λευκωσία,
02 Δεκεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

ΚΟΓ: Βεβιασμένα ενήργησε η ΚΟΕ στις υποτροφίες αθλητών

Γραπτή δήλωση από τον πρόεδρο Σάββα Μάτσα

24sports team

info@24sports.com.cy

Βεβιασμένα, χωρίς καμιά προηγουμένη σοβαρή συνεννόηση με τις Ομοσπονδίες ενήργησε η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή αναφορικά με την διανομή του πόσου της χορηγίας που παραχωρήθηκε για την Κύπρο από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, αποκλείοντας με αυτό τον τρόπο και μειώνοντας τις προσπάθειες, το ταλέντο και την εν γένει προσφορά καταξιωμένων αθλητών, όπως η Ελένη Αρτυματά, ο Μίλαν Τράικοβιτς, ο Απόστολος Παρέλλη και ο Μάριος Γεωργίου, αναφέρει η Κυπριακή Ομοσπονδία Γυμναστικής.

Αναλυτικά:

Αγαπητοί φίλοι του αθλητισμού,

Παρακολουθούμε με λύπη τα γεγονότα σχετικά με τις Υποτροφίες που παραχώρησε στην Κύπρο η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και την απόφαση της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής για την διανομή του πόσου της χορηγίας που παραχωρήθηκε για την Κύπρο και δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι ενήργησε βεβιασμένα, χωρίς καμμιά προηγουμένη σοβαρή συνεννόηση με τις Ομοσπονδίες, αποκλείοντας με αυτό τον τρόπο και μειώνοντας τις προσπάθειες το ταλέντο και την εν γένει προσφορά καταξιωμένων αθλητών από αρκετά αθλήματα όπως π.χ. την Ελένη Αρτυματά, τον Μίλαν Τραΐκοβιτς τον Απόστολο Παρέλη καθώς και τον Πρωταθλητή μας Μάριο Γεωργίου.

Ο Μάριος Γεωργίου είναι ένας από τους κορυφαίους αθλητές της Κύπρου και ο κορυφαίος αθλητής στην Ενόργανη Γυμναστική. Ήδη σε ηλικία 24 ετών έχει στο ενεργητικό του τεράστιες επιτυχίες και συμμετείχε σε δύο Ολυμπιάδες στο Ρίο και στο Τόκυο. Η Δυνατότητα του για πρόκριση και στην Ολυμπιάδα του Παρισιού το 2024 είναι βέβαιη.

Ο Μάριος βίωσε από τα εφηβικά του χρόνια τεράστια οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα και γεγονότα ώστε η πορεία του και πολύ περισσότερο οι πρωτοφανείς για τα Κυπριακά δεδομένα επιτυχίες του, να αποτελούν έναν πραγματικό άθλο.

Ο αποκλεισμός του από το χρηματικό πόσο που θα του αναλογούσε από την Υποτροφία του Olympic Solidarity είναι άδικος και έκδηλα δεν εφαρμόστηκαν τα κριτήρια που θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη, με αποτέλεσμα να του προκαλέσουν πικρία και δικαιολογημένα να νιώθει ότι οι προσπάθειες του δεν έτυχαν της ανάλογης αναγνώρισης.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή έχει τεράστιο ηθικό καθήκον να επανεξετάσει όλα τα δεδομένα για όλους τους πρωταθλητές μας οι οποίοι χωρίς την απαιτούμενη μελέτη αποκλείσθηκαν από την συγκεκριμένη υποτροφία και να επανορθώσει την έκδηλη αδικία σε βάρος αθλητών με τεράστια προσφορά στον αθλητισμό της Κύπρου.

Με εκτίμηση

Πρόεδρος ΚΟΓ

Σάββας Μάτσας

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Στίβος: Τελευταία Ενημέρωση