ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η ΚΟΕΑΣ παρουσίασε το πρώτο διεθνές μίτινγκ (pics)

24sports team

info@24sports.com.cy

Πενήντα ημέρες πριν από το μεγάλο διεθνές ραντεβού του κυπριακού στίβου, η ΚΟΕΑΣ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση λεπτομερειών και των χορηγών της. Το 1ο διεθνές μίτινγκ, με την επωνυμία «Limassol International», το οποίο ανήκει στα Permit Area της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, θα διεξαχθεί την Τρίτη, 10 Μαΐου 2022, στο «Τσίρειο Στάδιο» της Λεμεσού. Στο μίτινγκ έχουν προσκληθεί έως τώρα αρκετά μεγάλα ονόματα του ελληνικού και ευρωπαϊκού στίβου και η πιο ελκυστική αποδοχή συμμετοχής είναι αυτή του χρυσού Ολυμπιονίκη του Τόκιο και μόλις πρόσφατα Παγκόσμιου Πρωταθλητή Κλειστού Στίβου, στο άλμα σε μήκος Μίλτου Τεντόγλου!

Παρουσιάζοντας το διεθνές μίτινγκ της Λεμεσού, ο γενικός διευθυντής της ΚΟΕΑΣ, Αντώνης Γεωργαλλίδης, ανέφερε τη σημαντικότητα αυτής της διοργάνωσης για τον κυπριακό στίβο και τον κυπριακό αθλητισμό, επικυρώνοντας τη συμμετοχή του Μίλτου Τεντόγλου. Ο κ. Γεωργαλλίδης εξέφρασε τις ευχαριστίες προς τους χορηγούς, ΕΚΟ, Unicars, Columbia restaurants, Foody, τον θεσμικό χορηγό της διοργάνωσης, που είναι ο ΚΟΑ, την εταιρείας Cyprus Airports για την παραχώρηση ειδικού χώρου στις αφίξεις, για την προβολή του μίτινγκ και το ΡΙΚ, που είναι ο χορηγός επικοινωνίας. Ξεχωριστές ευχαριστίες απηύθυνε στον διαχρονικό χορηγό της ΚΟΕΑΣ, την ΟΠΑΠ Κύπρου, για τη στήριξη στην Ομοσπονδία και τους αθλητές.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ, Περικλής Μάρκαρης, στον χαιρετισμό του ανέφερε την αναγκαιότητα δημιουργίας αυτού του μίτινγκ, εξαιτίας του νέου συστήματος πρόκρισης σε μεγάλες διοργανώσεις, από την Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδίας, βοηθώντας τους αθλητές μας να πάρουν σημαντικούς βαθμούς για την παγκόσμια κατάταξη. «Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου παραχώρησε άδεια στην ΚΟΕΑΣ για τη διεξαγωγή διεθνούς μίτινγκ ανοικτού στίβου. Μόνο 14 αθλητικά προηγμένες χώρες θα διοργανώσουν εντός του 2022 τέτοιο αδειοδοτημένο μίτινγκ και νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι που η μικρή μας Κύπρος μπαίνει και με αυτόν τον τρόπο δυναμικά στο προσκήνιο του ευρωπαϊκού αθλητισμού. Στο Τσίρειο, στις 10 Μαΐου θα βρεθούν μεγάλα ονόματα του στίβου, συμπεριλαμβανομένου του χρυσού Ολυμπιονίκη και πρόσφατα παγκόσμιου πρωταθλητή στον κλειστό στίβο, Μίλτου Τεντόγλου στο άλμα σε μήκος, του δικού μας έβδομου παγκόσμιου πρωταθλητή και Ολυμπιονίκη Μίλαν Τράικοβιτς και του Ολυμπιονίκη Απόστολου Παρέλλη», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Μάρκαρης, ευχαριστώντας τον ΚΟΑ, το ΤΕΠΑΚ και τους χορηγούς της διοργάνωσης, καθώς και το ΡΙΚ, το οποίο θα μεταδώσει απευθείας το μίτινγκ.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού αποτελεί τον θεσμικό χορηγό της ΚΟΕΑΣ από το έτος ίδρυσής της μέχρι σήμερα και στηρίζει με ειδικό ποσό το μίτινγκ. Εκ μέρους του ΚΟΑ, ο αντιπρόεδρος Κωστάκης Κουκουλής, αφού συγχάρηκε τον Μίλαν Τράικοβιτς για την πρόσφατη μεγάλη επιτυχία του στο Βελιγράδι, αναφέρθηκε στο διεθνούς εμβέλειας μίτινγκ, λέγοντας ανάμεσα σε άλλα: «Στις 10 Μαΐου 2022 η καρδιά του κλασικού αθλητισμού χτυπά στη Λεμεσό και καλούμε το φίλαθλο κοινό να δώσει μαζικά το παρών του, αφού θα παραβρεθούν παγκόσμιας ακτινοβολίας αθλητές. Ο ΚΟΑ συγχαίρει την ΚΟΕΑΣ, η οποία προσπαθεί να καθιερώσει τη χώρα μας στον ευρωπαϊκό χώρο και όχι μόνο, διοργανώνοντας αυτό το μεγάλο μίτινγκ, στοχεύοντας να συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια».

Οι χαιρετισμοί των χορηγών

Για τη διεξαγωγή μίας τόσο μεγάλης εμβέλειας διοργάνωσης είναι πολύ σημαντική η προσφορά των χορηγών, των οποίων η βοήθεια είναι ανεκτίμητη. Μεγάλοι χορηγοί της ΚΟΕΑΣ για το διεθνές μίτινγκ του Μαΐου είναι η ΕΚΟ, η εταιρεία Unicars, τα Columbia Restaurants και το Foody. Θεσμικός χορηγός είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, ο οποίος επιχορηγεί με εδικό ποσό τη διοργάνωση. Υποστηρικτές είναι τα Cyprus Airports, τα οποία έχουν παραχωρήσει ειδικό χώρο στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας «Γλαύκος Κληρίδης», για την προβολή της διοργάνωσης. Χορηγός επικοινωνίας είναι το ΡΙΚ.

Εκ μέρους της ΕΚΟ (Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου) απηύθυνε χαιρετισμό ο Οικονομικός Διευθυντής Ιωάννης Δοράτης, τονίζοντας: «Τα Ελληνικά Πετρέλαια, διαχρονικά, στηρίζουν ενέργειες που προάγουν τις αξίες της αριστείας και της ευγενούς άμιλλας, που πρεσβεύει με τον καλύτερο τρόπο ο αθλητισμός. Αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός μας, ιδιαίτερα με την πανδημία του κορωνοϊού, αποφασίσαμε να στηρίξουμε έμπρακτα την προσπάθεια των διοργανωτών και να χορηγήσουμε τον πρώτο διεθνή αγώνα στίβου»

Το Foody στηρίζει εδώ και κάποια χρόνια τον πρωταθλητή μας Μίλαν Τράικοβιτς και πλέον αποτελεί έναν εκ των χορηγών του διεθνούς μίτινγκ. Εκ μέρους των Foody, ο επικεφαλής του τμήματος Μάρκετινγκ Γιώργος Θωμά ανέφερε την εμπλοκή της εταιρείας από το πρόγραμμα της ΚΟΕ «Υιοθετήστε έναν αθλητή», στο οποίο υπεύθυνη ήταν η Άντρη Σιάλου, «υιοθετώντας» τον Μίλαν Τράικοβιτς και είναι με μεγάλη χαρά που θα συνεχίσουν να στηρίζουν τον κυπριακό στίβο. «Ο αθλητισμό είναι κάτι που μας ενδιαφέρει και ιδιαίτερα ο κλασικός αθλητισμός. Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε από την κ. Σιάλου για το διεθνές μίτινγκ, στο οποίο θέλουμε να είμαστε ένα μέρος του και να το στηρίξουμε και να το βοηθήσουμε για να παρουσιαστεί όσο καλύτερα γίνεται», είπε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Θωμά.

Η εταιρεία Unicars, στηρίζει εδώ και χρόνια τον κυπριακό αθλητισμό και είναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχθηκε να γίνει ένας εκ των χορηγών του μίτινγκ. Ο διευθυντής Μάρκετινγκ της εταιρείας, Κωνσταντίνος Ανανιάδης, απηύθυνε τον δικό του χαιρετισμό, λέγοντας ανάμεσα σε άλλα: «Για τη Unicars η στήριξη του κυπριακού αθλητισμού, αλλά και των εγχώριων αθλητικών διοργανώσεων αποτελεί διαχρονικά έναν από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής της. Σ’ αυτό το πλαίσιο δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και να μη στηρίξει μία διοργάνωση που θα έχει μάλιστα και διεθνή απήχηση. Είμαι βέβαιος πως η Κύπρος θα αγκαλιάσει αυτή τη διοργάνωση και θα την αναδείξει σε μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού. Η Κύπρο και ο εγχώριος αθλητισμός, έχουν ανάγκη από τέτοιου βεληνεκούς διοργανώσεις και η Unicars υπόσχεται πως θα είναι πάντα αρωγός τέτοιων προσπαθειών».

Πρόσκληση στον κόσμο από Τράικοβιτς, Παρέλλη

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν πρωταθλητές με διεθνείς επιτυχίες, όπως ο Απόστολος Παρέλλης και ο Μίλαν Τράικοβιτς, ο οποίος μόλις αφίχθη από την εξαιρετική παρουσία του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου του Βελιγραδίου, όπου κατέκτησε την καταπληκτική 7η θέση στον κόσμο! Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, ο Μίλαν Τράικοβιτς ευχαρίστησε την ΚΟΕΑΣ και τον ΚΟΑ που είναι δίπλα του και τον στηρίζουν, καθώς και όλους τους χορηγούς του μίτινγκ. «Μαζί με τον Απόστολο πήγαμε σχεδόν σε όλα τα μίτινγκ του κόσμου. Η Κύπρος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από πολλά από αυτά. Έχουμε τον καιρό, έχουμε τις εγκαταστάσεις και μπορούμε να κάνουμε ένα μίτινγκ εξαιρετικό, που να καταστεί θεσμός και να το κάνουμε κάθε χρόνο. Καλούμε τον κόσμο να έρθει στο Τσίρειο στις 10 Μαΐου, να μας στηρίξει και να απολαύσει υψηλού επιπέδου διοργάνωση», πρόσθεσε ανάμεσα σε άλλα ο 7ος Παγκοσμιονίκης στα 60μ. με εμπόδια.

Από πλευρά του, ο Απόστολος Παρέλλης, 8ος Ολυμπιονίκης του Ρϊο, 5ος Παγκόσμιος πρωταθλητής στη δισκοβολία, πρόσθεσε την πολύ σημαντική προσφορά των χορηγών και του ΚΟΑ για τη διεξαγωγή αυτού του μίτινγκ. «Είναι μία αρχή για να προβάλουμε τον κυπριακό αθλητισμό και στο εξωτερικό. Η διοργάνωση αυτή πρέπει να παραμείνει σε διάρκεια χρόνων, για να προσελκύσει ακόμα περισσότερους σπουδαίους αθλητές και ακόμα περισσότερους χορηγούς. Καλώ τον κόσμο να παρουσιαστεί στις 10 Μαΐου στο Τσίρειο, να στηρίξει τις προσπάθειές μας, να απολαύσει κάθε αγώνισμα και εμείς θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας», είπε ανάμεσα σε άλλα ο Παρέλλης.

 

Στίβος: Τελευταία Ενημέρωση