ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η ΚΟΕ βραβεύει τους καλύτερους Έφηβους-Νεάνιδες

Θα δοθούν επίσης τα βραβεία «Γλαύκος Κληρίδης» στους κορυφαίους αθλητές της χρονιάς

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή πραγματοποιεί την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στην αίθουσα ΟΠΑΠ «Ευ Αγωνίζεσθαι» στο Ολυμπιακό Μέγαρο (18.30), την Τελετή Βράβευσης των Αρίστων Εφήβων-Νεανίδων 2022 – «Για τον Αθλητή Πρότυπο», που είναι αφιερωμένη στον πρώην πρόεδρο της ΚΟΕ Ουράνιο Μ.Ιωαννίδη.

Φετινή καινοτομία της εκδήλωσης, η ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση από τα αθλητικά κανάλια της Cablenet, Χορηγού Επικοινωνίας της ΚΟΕ, που ανέλαβε και την παραγωγή. Παρουσιαστές της εκδήλωσης θα είναι δύο κορυφαίοι αθλητές, η Σκοπεύτρια Κωνσταντίνα Νικολάου και ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Μιχάλης Κωνσταντίνου.

Σημαντική στιγμή της βραδιάς, η βράβευση του Κυριάκου Ιωάννου από την ΚΟΕ, με την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση, η οποία αποδίδεται σε κορυφαίους αθλητές για τη συνολική τους προσφορά και που παράλληλα ξεχώρισαν και τίμησαν την Κύπρο κατά τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας τους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα απονεμηθούν επίσης τα βραβεία «Γλαύκος Κληρίδης» στον καλύτερο αθλητή και την καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς. Τα βραβεία θα απονεμηθούν στον Ιστιοπλόο Παύλο Κοντίδη και την Κολυμβήτρια Κάλια Αντωνίου.

Ο ετήσιος θεσμός Βραβεύσεων Εφήβων-Νεανίδων καθιερώθηκε το 1985 ύστερα από εισήγηση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής όπως βραβεύονται κάθε χρόνο οι νέοι αθλητές. Για το έτος 2022, 39 αθλητικές ομοσπονδίες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων απέστειλαν τις προτάσεις τους για τους καλύτερους σε κάθε άθλημα, μέσα από τις οποίες θα αναδειχθούν ο καλύτερος Έφηβος και η καλύτερη Νεάνιδα όπως επίσης οι καλύτεροι των ομαδικών αθλημάτων. Επιπρόσθετα θα απονεμηθούν τα βραβεία «Αντώνης Παπαδόπουλος» και «Μαριάννα Ζαχαριάδη» στον καλύτερο Εφήβο αθλητή και την καλύτερη Νεάνιδα αθλήτρια Στίβου, καθώς και το βραβείο «Πεύκιος Γεωργιάδης» στον αθλητή που συνδυάζει τις αγωνιστικές επιτυχίες με τις άριστες επιδόσεις στο σχολείο.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί για να παραστούν, ο Υπουργός Παιδείας και Αθλητισμού Πρόδρομος Προδρόμου, ο Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα Αθλητισμού Φοίβος Ζαχαριάδης, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο Πρεσβευτής «Ευ Αγωνίζεσθαι» Φοίβος Κωνσταντινίδης, εκπρόσωποι των Χορηγών της ΚΟΕ, Πρόεδροι και εκπρόσωποι αθλητικών Ομοσπονδιών και γονείς/συγγενείς των βραβευθέντων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στίβος: Τελευταία Ενημέρωση