ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γιαννουλάκης: «Πρέπει να κάνει κάτι άμεσα ο ΚΟΑ»

Ο προπονητής των αθλητών μας τόνισε ότι η Ολυμπιάδα πρέπει να αναβληθεί, αλλά...

Για όλα τα προβλήματα που προκαλούν τα όσα συμβαίνουν λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού μίλησε στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95 ο προπονητής των αθλητών μας, Αντώνης Γιαννουλάκης, που τόνισε ότι για τον ίδιο θα πρέπει να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, όμως από τη στιγμή που αυτό δεν είναι για την ώρα στις σκέψεις της ΔΟΕ, κάλεσε τον ΚΟΑ να πάρει άμεσα αποφάσεις για να μπορούν οι αθλητές να προπονούνται.

Αναλυτικά:

Για το τι μπορεί να γίνει ώστε οι αθλητές να ξαναρχίσουν προπονήσεις: «Κάτι πρέπει να γίνει άμεσα. Έχει καταρτιστεί μια λίστα από αθλητές που έχουν πιάσει τα όρια και αυτούς που είναι πολύ κοντά στα όρια για να πάνε στην Ολυμπιάδα. Θα ήταν άδικο να μείνουν έξω παιδιά που είναι πολύ κοντά, όπως η Νεκταρία Παναγή. Είναι η δισκοβόλος Λαδά και άλλα παιδιά. Είναι σε διαβουλεύσεις για να μπορέσει κάτι να γίνει και να ξαναρχίσουμε προπονήσεις για τους Ολυμπιακούς. Ο ΚΟΑ πρέπει να μεριμνήσει να βάλει ωράρια, για να γυμναζόμαστε ανά τρία άτομα σε διαφορετικές ώρες. Η ΔΟΕ δεν πήρε απόφαση να αναβάλει τους αγώνες και κινείται σε γραμμή να γίνουν κανονικά, πράγμα στο οποίο είμαι αντίθετος γιατί δεν γίνεται κάποιοι να γυμνάζονται κανονικά και άλλοι να είναι κλεισμένοι σε δωμάτια».

Για την κατάσταση που επικρατεί: «Η ψυχολογία είναι το Α και το Ω. Δεν είναι καλή, είμαστε όλοι θορυβημένοι. Αυτός που θα προπονείται τώρα δεν θα έχει καλή απόδοση. Βλέοντας τι γίνεται σε Ισπανία και Ιταλία τα πράγματα είναι δύσκολα. Η ΔΟΕ δεν το βλέπει; Όμως από τη στιγμή που μιλάμε για Ολυμπιάδα, πρέπει να βγει μια μικρή λίστα για αθλητές για να προστατευτούν τα παιδιά και να πάμε σε προπονήσεις».

Για το πόσο πίσω πάνε οι αθλητές πλέον: «Θα πας ένα μήνα πίσω. Ο ιός έπεσε πάνω που τελείωσε ο κλειστός και πήραμε ακόμα μια εβδομάδα άδεια να ξεκουραστούμε. Καθόμαστε πάρα πολύ καιρό. Θα κάνουν λίγο προπόνηση, θα μπούμε σε ένα πλάνο για τους Ολυμπιακούς, γιατί έχουν ακυρωθεί τα Diamond Leagues. Θα πάμε να αγωνιστούμε σε έναν αγώνα, δεν θα υπάρχουν άλλοι πριν. Ο προγραμματισμός είναι βασισμένος σε αγώνες και κούρσες. Είμαστε λίγο τυχεροί γιατί ο Μίλαν με τον Ορλάντο είναι καλοί αθλητές και θα συναγωνιστούν ο ένας τον άλλο, αλλά πάλι δεν είναι ίδιο. Αν γίνει η Ολυμπιάδα θα έχει εκπλήξεις».

Για τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι πρέπει να ακυρωθεί η Ολυμπιάδα: «Εγώ λέω ότι πρέπει να πάρει αναβολή η Ολυμπιάδα, δεν θα είναι εφάμιλλη των προηγούμενων και υπάρχει κίνδυνος, γιατί θα μαζευτούμε από όλο τον πλανήτη σε ένα ολυμπιακό χωριό. Οι αποστάσεις είναι κοντινές, αν είναι το ίδιο με τα υπόλοιπα θα πρέπει να μένουν 2-3 αθλητές σε ένα δωμάτιο. Πρέπει να πάρει αναβολή, να μείνουν σπίτι τους οι αθλητές για να μην έχουν άγχος που οι άλλοι προπονούνται και αυτοί κάθονται».

Για τα ψηλά όρια στον στίβο: «Έχουν πει ήδη ότι θα κλειδώσουν τα όρια στις επιδόσεις που θα κάνει ο τελευταίος αθλητές βάσει αριθμού. Αν είναι 32 αθλητές στο μήκος θα κλειδώσει το όριο του 32ου. Πιστεύω ότι δεν είναι σωστό, αφού δεν υπάρχουν αγώνες και κάποιοι δεν θα πάνε σε αγώνες. Παιδιά όπως τη Ραμόνα που έρχεται από τραυματισμό ή η Λαδά που δεν έχει κάνει διεθνές όνομα, δεν θα μπορεί να πάει σε ένα διεθνές μίτινγκ και θα αδικηθούν. Αν πουν ότι αναβάλλονται οι αγώνες θα χαρώ, θα φύγει ένα βάρος γιατί τα πράγματα θα είναι καλύτερα για μας, για τους αγώνες και για την υγεία μας».

Στίβος: Τελευταία Ενημέρωση

X