ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αθλητής της χρονιάς ο Μίλαν Τραίκοβιτς!

Τιμήθηκε στα Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards 2023

Η 22η  τελετή απονομής των Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards 2023 πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2023, στο The Royal Hall στη Λευκωσία. 

Τα βραβεία Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards αποτελούν το μεγαλύτερο και μακροβιότερο θεσμό βράβευσης στην Κύπρο, τα οποία σκοπό έχουν να αναδείξουν τους πρωτοπόρους άνδρες που με το έργο τους, το όραμά τους και το ήθος τους, ανοίγουν δρόμους και προσφέρουν το κάτι παραπάνω. 

Από τα βραβεία δεν λείπει φυσικά και η... αθλητική λάμψη αφού υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία για τον αθλητή της χρονιάς με τον Μίλαν Τραΐκοβιτς να λαμβάνει φέτος το βραβείο. Ανάμεσα στους υποψήφιους ήταν επίσης οι Παύλος Κοντίδης, Γιώργος Αχιλλέως, Ιωάννης Πίττας, Βλαδίμηρος Τζιωρτζής και Ηλίας Κωστή.

Ο 31χρονος αθλητής ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος της χρονιάς, καθώς με τις επιτυχίες του έκανε όλη την Κύπρο περήφανη. Μάλιστα αυτή είναι η δέυτερη φορά που λαμβάνει το συγκεκριμένο βραβείο, αφού είχε βραβευτεί και το 2020. Το βραβείο  εκ μέρους του Μίλαν παρέλαβε η γυναίκα του, Νίκη Σταύρου.

Ο θεσμός Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards 2023 και η φετινή τελετή απονομής δε θα πραγματοποιούνταν με τέτοια επιτυχία και δε θα είχαν την τόσο μεγάλη απήχηση, εάν το περιοδικό MAN και η εφημερίδα «Η Καθημερινή» δεν έβρισκαν συνοδοιπόρους στη σπουδαία τους αυτή προσπάθεια, τους χορηγούς και υποστηρικτές τους, που είναι οι: Τράπεζα Κύπρου, Johnnie Walker, BMW - Xαρ. Πηλακούτας, Cara, University of Nicosia, OΠΑΠ Κύπρου, Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, Deloitte και Phil.Andreou MSJacovides

Μέσα στο 2023 για τον Μίλαν Τραΐκοβιτς ξεχώρισε η κατάκτηση του αργυρού μετάλλιου στα 110 μ. εμπόδια στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, όπως και η πορεία του στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά. Ο Μίλαν Τράικοβιτς ανήκει στους κορυφαίους αθλητές των 110μ. με εμπόδια την τελευταία επταετία και το έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές, αφού κατάφερε να προκριθεί στον τελικό σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, ενώ να μην ξεχνάμε πως είναι ο μοναδικός Κύπριος πρωταθλητής Ευρώπης.

Αυτήν την περίοδο ο 7ος Ολυμπιονίκης του Ρίο βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας του για τη νέα χρονιά. Στο 2024 ο Τράικοβιτς έχει τριπλό στόχο διάκρισης, που είναι αρχικά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στη Γλασκόβη στις αρχές Μαρτίου (1-3).

Ακολούθως θα κάνει ακόμα πιο εντατική προετοιμασία για το καλοκαίρι, στο οποίο υπάρχει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης (7-12 Ιουνίου) και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού (1-11 Αυγούστου). Ενδιάμεσα, θα λαμβάνει μέρος σε διεθνή μίτινγκ και σε διοργανώσεις της Εθνικής μας ομάδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Στίβος: Τελευταία Ενημέρωση