ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ειδική Σύσκεψη της ΔΟΕ στη Λωζάνη για τους ΑΜΚΕ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Ιουνίου στη Λωζάνη, ειδική σύσκεψη που συγκάλεσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), με εκπροσώπους των χωρών που μετέχουν στους ΑΜΚΕ. Η σύσκεψη αποτέλεσε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ στο Σαν Μαρίνο κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της πρόσφατης 17ης διοργάνωσης.

Κύριο θέμα της σύσκεψης ήταν η στήριξη και ενίσχυση των αγώνων τόσο σε οργανωτικά θέματα όσο και τα κίνητρα προετοιμασίας και συμμετοχής των αθλητών.

Παρόντες από πλευράς ΔΟΕ ήταν ο κ. Περέ Μιρό, Γενικός Διευθυντής του τμήματος Σχέσεων με το Ολυμπιακό Κίνημα, η κα Πάμελα Βιπόντ Γενική Διευθύντρια του τμήματος του Olympic Solidarity και ο κ. Τζέιμς Μακλέοντ. Την ΚΟΕ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Ντίνος Μιχαηλίδης ενώ παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι όλων των υπολοίπων χωρών που συγκροτούν την οικογένεια των ΑΜΚΕ.

Από πλευράς ΔΟΕ, δόθηκε η διαβεβαίωση ότι μέσω του Olympic Solidarity θα εξασφαλιστεί περαιτέρω ενίσχυση, α. της διοργανώτριας χώρας και β. των χωρών που έχουν την δυνατότητα να μετέχουν με πλήρεις αποστολές έτσι ώστε να διασφαλιστεί η άνοδος του επιπέδου των αγώνων.

Εξαιρετικά επίσης σημαντική είναι η πρόθεση που εκφράστηκε από πλευράς ΔΟΕ να βοηθήσει στην εξεύρεση χορηγών για τις Ολυμπιακές Επιτροπές των Μικρών Κρατών, διερευνώντας και παροτρύνωντας τους επίσημους χορηγούς της ΔΟΕ, οι οποίοι είναι οικονομικοί κολοσσοί σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως ενισχύσουν στις χώρες όπου δραστηριοποιούνται, τις τοπικές Ολυμπιακές Επιτροπές των Μικρών Κρατών.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης ζητήθηκε από τον Πρόεδρο της ΚΟΕ Ντίνο Μιχαηλίδη, να εξηγήσει τη σημασία της συμμετοχής στους αγώνες αυτούς για τα Μικρά Κράτη. Ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στο στοιχείο του ανταγωνισμού και του επιπέδου των αγώνων, τη δυνατότητα που δίνεται σε μεγάλο αριθμό αθλητών να συμμετάσχουν σε μια διεθνή διοργάνωση, την εναλλαξιμότητα πολλών διαφορετικών αθλημάτων. Ανέδειξε επίσης ως εξαιρετικά σημαντική την ανάπτυξη της τεχνογνωσίας και της οργανωτικής δυνατότητας που αποκτούν οι χώρες που διοργανώνουν αγώνες, και την εκπαίδευση που τυγχάνει προς την κατεύθυνση αυτή σημαντικός αριθμός ανθρώπινου δυναμικού.

Στίβος: Τελευταία Ενημέρωση