ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Θέλουμε πίσω την Ομοσπονδία μας»

Σοβαρές καταγγελίες αθλητών κατά ΣΚΟΚ

Βολές κατά της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου για κακοδιαχείριση και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού για προκλητική ανοχή, εξαπέλυσε ο Σύνδεσμος Σκοπευτών Ολυμπιακού Τραπ και Παρατράπ, σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία και στην οποία πέρα από εκπροσώπους των ΜΜΕ, παρευρέθηκαν επίσης, εκπρόσωπος του ΚΟΑ, εκπρόσωποι σκοπευτικών σωματείων και αθλητές και αθλήτριες από τα ολυμπιακά αγωνίσματα της σκοποβολής.


Στη διάρκεια της διάσκεψης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φειδίας Σαββίδης, κατήγγειλε το νυν διοικητικό συμβούλιο της ΣΚΟΚ, «επιβαρύνει τον ήδη ελλειμματικό προϋπολογισμό της χρησιμοποιώντας, για άλλους σκοπούς, το ετήσιο κονδύλι που παραχωρεί ο ΚΟΑ για τα Ολυμπιακά αγωνίσματα». Όπως τόνισε, «Έχουμε φτάσει στο σημείο αθλητές υψηλού επιπέδου με συμμετοχές σε ολυμπιακούς αγώνες και παγκόσμια πρωταθλήματα, να βάζουν λεφτά από το υστέρημα τους για να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους σε διεθνείς αγώνες».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε ότι, «Τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης εις βάρος των ολυμπιακών αγωνισμάτων της σκοποβολής, έχουν πλήξει το κύρος, την περηφάνια και την αξιοπιστία του ίδιου του αθλήματος, αλλά και όλων όσων με αγνότητα το υπηρετούν. Ενός αθλήματος το οποίο έχει καταγράψει, πολλές διακρίσεις, τις περισσότερες από κάθε άλλο άθλημα, τιμώντας την Κύπρο σε παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο».

Στην διάρκεια της διάσκεψης παρουσιάστηκαν από τον γραμματέα του Συνδέσμου Μάριο Αριστοδήμου, στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας, τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης, τις παράτυπες αποφάσεις που λαμβάνονται από το διοικητικό συμβούλιο της ΣΚΟΚ, τα πολιτικά, προσωπικά και άλλα συμφέροντα εντός της Ομοσπονδίας τα οποία πληγώνουν το άθλημα.

Έγινε λόγος μεταξύ άλλων για καταγγελίες αθλητών που αφορούν παραποίηση αποτελεσμάτων και πρακτικών, χειραγώγηση κατάταξης, στημένες κληρώσεις αγώνων, εξαναγκασμό αθλητών σε αποχή από επίσημους αγώνες και αλλαγές στην προκήρυξη. Παρουσιάστηκαν και διαβάστηκαν επιστολές αθλητών και παραγόντων της ΣΚΟΚ, οι οποίες έχουν κοινοποιηθεί και ενώπιον επίσημων Αθλητικών Φορέων, που αν όντως ευσταθούν τα γραφόμενα, αποδεικνύουν το μέγεθος της διαφθοράς και της αντιαθλητικής συμπεριφοράς ανώτατων στελεχών αλλά και έμμισθων της Ομοσπονδίας.


Ο παγκοσμιονίκης του Ολυμπιακού Τράπ Αντρέας Μακρής, κατήγγειλε ότι οι αθλητές αναγκάζονται να πληρώσουν από μόνοι τους τα έξοδα για συμμετοχή τους σε διεθνείς αγώνες, ενώ έκανε λόγω για ετσιθελικές και εκδικητικές αποφάσεις από μέρους της Ομοσπονδίας εναντίον αθλητών. Όπως ανέφερε, παρόλο που φέτος ήταν ο μόνος αθλητής του τραπ που κατάφερε να εξασφαλίσει μετάλλιο (αργυρό) σε παγκόσμιο αγώνα της ISSF, εντούτοις η «ανταμοιβή» του από την Ομοσπονδία, ήταν ο υποβιβασμός του στη Β’ κατηγορία, χάρη σε μια απόφαση που δεν του αναγνωρίζει το αποτέλεσμα του στους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος όπου συμμετείχε για να διεκδικήσει ολυμπιακή κάρτα, επειδή την ίδια μέρα του Παγκοσμίου, υπήρχε και αγώνας του παγκυπρίου πρωταθλήματος, στον οποίο όπως ήταν φυσικό δεν ήταν δυνατό να συμμετέχει. Στη διάσκεψη αναφέρθηκε επίσης, ότι άλλοι σκοπευτές ολυμπιακών αγωνισμάτων της σκοποβολής, αναδείχτηκαν πρωταθλητές Κύπρου, χωρίς να συμμετέχουν σε αγώνα του παγκυπρίου πρωταθλήματος.

Δυστυχώς οι κατά καιρούς εκκλήσεις και καταγγελίες του Συνδέσμου στις αρμόδιες αρχές της πολιτείας και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, δεν βρήκαν καμιά ανταπόκριση, με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει εκτροχιαστεί.

Τέλος το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, απαίτησε τον διοικητικό διαχωρισμό των Ολυμπιακών από τα μη Ολυμπιακά αγωνίσματα της σκοποβολής και απηύθυνε έκκληση στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει το συντομότερο για να δώσει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σκοποβολή. Κάλεσε ακόμα τις αρμόδιες αρχές του κράτους, να εξεύρουν τρόπους απομάκρυνσης του υφιστάμενου Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο έχει οδηγήσει το άθλημα στην απαξίωση και σε επικίνδυνους ατραπούς.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σκοποβολή: Τελευταία Ενημέρωση