ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Χρυσός» στην Πανεπιστημιάδα ο Νικόλας Βασιλείου στο σκητ!

Το «χρυσό αγόρι» της κυπριακής σκοποβολής, εξασφάλισε το πρώτο μετάλλιο της Κύπρο

Σε άλλη μια κορυφαία διοργάνωση, η κυπριακή σκοποβολή κατάφερε στο τέλος να «ξελασπώσει» την αθλητική Κύπρο, να ανεβάσει περήφανη την κυπριακή σημαία στο ψηλότερο κοντάρι της διοργάνωσης και να δώσει την ευκαιρία στον εθνικό μας ύμνο να παιανίσει χαρμόσυνα την ώρα της βράβευσης των νικητών!

Ο διεθνής σκοπευτής μας του σκητ Νικόλας Βασιλείου, το «χρυσό αγόρι» της κυπριακής σκοποβολής, αν και … καρδιοχτύπησε τους Κύπριους φιλάθλους και αθλητές στη Νάπολη στην τελευταία πούλα του προκριματικού, τελικά εξασφάλισε το πρώτο μετάλλιο της Κύπρου στην 30ή Πανεπιστημιάδα. Ο αθλητής μας που την πρώτη μέρα πήρε «κεφάλι» με 74/75 και στη συνέχεια πέτυχε 98/100, στο φινάλε μια άτυχη τελευταία πούλα (21/25) τον έριξε στο 119/125 και τον ανάγκασε να περάσει από αγώνα «ξαφνικού θανάτου» για να κερδίσει τον γερμανό Φέλιξ Χάασε ώστε να εξασφαλίσει θέση στον τελικό. Εκεί όπου συγκέντρωσε όλο το ταλέντο, την τεχνική και τον … τσαμπουκά του, ολοκληρώνοντας τον τελικό με 56/60, δυο δίσκους πάνω από τον αντίπαλο του Τίμι Βαλιονιέμι από την Φιλανδία, ο οποίος με 54/60 περιορίστηκε στο αργυρό μετάλλιο. Τρίτος, με 44/50, κατετάγη ο Ινδός Βιρ Σιγκ Αγκάτ Μπαϊσβά.

Ο δεύτερος αθλητής μας που συμμετείχε στο αγώνισμα του σκητ, Σωτήρης Αντωνίου τερμάτισε στην 9η θέση με 117/125, ανάμεσα σε 18 αθλητές.

 

X