ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Στην Κροατία για το Πανευρωπαϊκό Σκοποβολής οι εθνικές ομάδες αεροβόλου τουφεκίου και πιστολιού

Το Σάββατο 22 Μαΐου θα ριχτούν στη μάχη οι έφηβοι και νεάνιδες σκοπευτές μας

24sports team

info@24sports.com.cy

Στην πόλη Όσιγιεκ της Κροατίας βρίσκεται από την Κυριακή 16 Μαΐου το πρώτο σκέλος της κυπριακής αποστολής της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου (ΣΚΟΚ), η οποία θα συμμετάσχει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής 2021. Δέκα αθλήτριες και αθλητές και τρεις συνοδοί, που αποτελούν την εθνική ομάδα σταθερού στόχου, έκαναν το ταξίδι στην Κροατία, με ενδιάμεση στάση στην Φρανκφούρτη.

Η επίσημη προπόνηση για το αεροβόλο τουφέκι και το αεροβόλο πιστόλι είναι ορισμένη για την Παρασκευή 21 Μαΐου. Το Σάββατο 22 Μαΐου θα διεξαχθεί το ατομικό σε τουφέκι και πιστόλι, για έφηβους και νεάνιδες, ενώ την Κυριακή θα λάβουν χώρα το μικτό ομαδικό και το ομαδικό.

Την ομάδα του αεροβόλου πιστολιού νεανίδων αποτελούν οι Παναγιώτα Χαραλάμπους, Χριστιάνα Γεωργίου και Βασιλεία Αλαμπρίτη. Ο Σάββας Ευαγγέλου θα αγωνιστεί στο αεροβόλο πιστόλι εφήβων. Στο αεροβόλο τουφέκι εφήβων θα λάβουν μέρος οι Ανδρέας Χαραλάμπους, Αλέξανδρος Χάρης Χαρή και Γιώργος Ευαγγέλου. Και στο αεροβόλο τουφέκι νεανίδων οι Δανάη Κατερίνα Χαρή, Κωνσταντίνα Μαρκίδου και Ιακωβία Πιτταρά.

Πέραν από τα ατομικά αγωνίσματα, η Κύπρος θα συμμετάσχει στο ομαδικό αεροβόλο πιστόλι νεανίδων και στο ομαδικό αεροβόλο τουφέκι εφήβων, καθώς και στο μικτό ομαδικό στο πιστόλι με την Παναγιώτα Χαραλάμπους και τον Σάββα Ευαγγέλου.

Την αποστολή συνοδεύουν η Φανή Θεοφάνους, συντονίστρια αγωνισμάτων σταθερού στόχου της ΣΚΟΚ και οι προπονήτριες Ιβάνκα Μπέλτσεβα και Ειρήνη Παντελή.

Το υγειονομικό πρωτόκολλο

Για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων, οι αποστολές είναι υποχρεωμένες να ακολουθούν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, που έθεσαν οι διοργανωτές. Ανάμεσα σε αυτά, είναι τα τακτικά τεστ PCR κάθε 48 ώρες, τα οποία ανεβάζουν σημαντικά και το κόστος της αποστολής, γύρω στα 400 ευρώ για κάθε παράθυρο των τεστ. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους πλείστους χώρους, ενώ οι μετακινήσεις εκτός χώρων διαμονής και σκοπευτηρίου αποφεύγονται.

Η συνέχεια

Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής θα ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιούνη, αφού μετά τον σταθερό στόχο, σειρά θα πάρουν οι αθλητές του σκητ και του τραπ, σε κρίσιμους αγώνες που θα κρίνουν τις τελευταίες προκρίσεις για το Τόκιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν τον Ιούλιο. Η επόμενη κυπριακή συμμετοχή που θα ακολουθήσει είναι αυτή του σκητ, μεταξύ 25 και 29 Μαΐου, ενώ το τραπ θα ριχτεί στη μάχη στις 31 Μαΐου, μέχρι τις 4 Ιουνίου.

Τις επόμενες μέρες θα αναχωρούν τμηματικά οι αποστολές, ενώ το Σάββατο 22 Μαΐου θα μεταβούν στην Κροατία, μέσω Βελιγραδίου, ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ κ. Τζιοβάνης Σαββίδης και η λειτουργός της ΣΚΟΚ κα. Δώρα Κυριάκου.

Σκοποβολή: Τελευταία Ενημέρωση