ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Πρώτη κυπριακή νίκη σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τζούντο γυναικών!

Η Ζάνετ Μιχαηλίδου έγραψε ιστορία για το κυπριακό τζούντο στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν

Ιστορία έγραψε για το κυπριακό τζούντο, την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022, η Ζάνετ Μιχαηλίδου! Η 18χρονη αθλήτρια συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τζούντο Ανδρών/Γυναικών, που διεξάγεται στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν, όπου στην κατηγορία -78 κιλών, έγινε η πρώτη Κύπρια που σημείωσε νίκη σε παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών!

Συγκεκριμένα, η αθλήτρια που ανήκει στην Christodoulides Judo Academy και προπονείται υπό τις οδηγίες του Olympian Χρίστου Χριστοδουλίδη, επικράτησε στον α΄ γύρο της Ayuk Otay Arrey Sophina (Νο47 του κόσμου) από το Καμερούν με ippon, μία νίκη που της έδωσε 240 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη και την έφερε παράλληλα στη 17η θέση της κατηγορίας της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η Μιχαηλίδου ήταν Νο81 του κόσμου πριν αγωνιστεί στο Ουζμπεκιστάν, και με τη νίκη αυτή -η οποία προσφέρει πολλούς βαθμούς, λόγω της σημαντικότητας της συγκεκριμένης διοργάνωσης- αναμένεται να ανέβει στην πρώτη 60άδα του κόσμου. Ο μεγάλος της στόχος, είναι να βρίσκεται στην πρώτη 40άδα του κόσμου το 2024, που θα της δώσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Ζάνετ Μιχαηλίδου είναι και η πρώτη Κύπρια που προκρίθηκε με αγωνιστικά κριτήρια σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών, ως 81η του κόσμου και Νο10 στις νεάνιδες (U21).

Στο β΄ γύρο, η Ζάνετ Μιχαηλίδου αντιμετώπισε ακολούθως την Moira De Villiers από τη Νέα Ζηλανδία (Νο46 του κόσμου), από την οποία ηττήθηκε. Συνοδός της Κύπριας αθλήτριας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ο πατέρας της και πρώην τζουντόκα κ. Λάκης Μιχαηλίδης.

Στο 35ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τζούντο Ανδρών και 26ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τζούντο Γυναικών στην Τασκένδη, συμμετέχουν 571 αθλητές και αθλήτριες από 82 χώρες. Από κυπριακής πλευράς, η μοναδική συμμετοχή ήταν αυτή της Μιχαηλίδου.

Το 2022 η Ζάνετ Μιχαηλίδου σημείωσε εξαιρετικά αποτελέσματα. Ήταν 7η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τζούντο U21 στον Ισημερινό τον Αύγουστο, ενώ κατέκτησε και τέσσερα μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Κύπελλα U21. Πήρε αργυρό στην Μπάνια Λούκα και χάλκινα σε Πακς, Λινιάνο και Αθήνα.

 

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση