ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Στη μάχη του Trofeo ο Παύλος Κοντίδης

Ο πρώτος μεγάλος φετινός αγώνας για τον Κύπριο πρωταθλητή

Ο πρώτος μεγάλος φετινός αγώνας για τον Παύλο Κοντίδη ξεκινάει τη Δευτέρα (04/4) στη Μαγιόρκα. Το 51ο Trofeo Princesa Sofia έχει φέτος αναβαθμιστεί σε Παγκόσμιο Κύπελλο – το πρώτο μετά από δέκα μήνες. Είναι ένας αγώνας όπου ο 32χρονος Ολυμπιονίκης μετέχει ανελλιπώς.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο προκριματικές ημέρες (τέσσερις ιστιοδρομίες) και τρεις τελικές (έξι ιστιοδρομίες) με την κούρσα μεταλλίων να διεξάγεται το Σάββατο (09/4). Οι αθλητές που μετέχουν στα Laser είναι πάρα πολλοί και συγκεκριμένα 166. Γι αυτό επιλέχθηκε οι πρώτοι μετά από τέσσερις ιστιοδρομίες να συνεχίσουν στον Χρυσό στόλο απ’ όπου θα προκύψει και η 10αδα της κούρσας μεταλλίων.

Συνολικά στη διοργάνωση λαμβάνουν μέρος πάνω από χίλιοι αθλητές και αθλήτριες σε όλες τις Ολυμπιακές κατηγορίες.
Ο καιρός στη Μαγιόρκα είναι καλός και τουλάχιστον για τις πρώτες ημέρες αγώνων προβλέπεται ικανοποιητικός άνεμος.
Μοναδικό πρόβλημα η απουσία του προπονητή του Παύλου, Jozo Jakelic, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό πριν την αναχώρηση από την Κροατία.

Ο Κοντίδης, που βρίσκεται στο Νο1 της Παγκόσμιας Κατάταξης των Laser ανελλιπώς από την 1η Νοεμβρίου του 2021, έχει προετοιμαστεί εντατικά στο Σπλιτ το χειμώνα, ενώ στην Κροατία έκανε και δύο αγώνες προετοιμασίας τον Μάρτιο.

Στην εποχή του κορωνοϊού ο Κοντίδης έλαβε μέρος μόνος σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, το περσινό στην Ολλανδία όπου ήταν 16ος ενώ στο αμέσως προηγούμενο το είχε κερδίσει το 2019 στην Enoshima.

Για το 2022 τον Παύλο Κοντίδη στηρίζουν η ΟΠΑΠ Κύπρου και η RCB Bank ως μεγάλοι χορηγοί, τον χορηγούν η Πετρολίνα και το Λεβέντειο Ίδρυμα και τον υποστηρίζουν η Vita Construction, το Stelios Foundation και η Easy Family of Brands.
- τέλος -

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ιστιοπλοΐα: Τελευταία Ενημέρωση