ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Για πρώτη φορά στην Κύπρο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοσανίδας Techno (δηλώσεις-βίντεο)

Ενημέρωση από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐα

Με Διάσκεψη Τύπου στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία έχει ξεκινήσει και επίσημα η αντίστροφη μέτρηση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα 2022 Techno 293 και Techno 293+ το οποίο θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Κύπρο από τις 29 Οκτωβρίου μέχρι και τις 5 Νοεμβρίου.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την 31η Οκτωβρίου στη Μαρίνα Λεμεσού και η τελετή λήξης στις 5 Νοεμβρίου στο θεατράκι του Αγίου Τύχωνα παρά το Εθνικό Ιστιοπλοϊκό κέντρο.

Μία μεγάλη διοργάνωση που αναμένεται να φιλοξενήσει πέραν των 250 νεαρών ιστιοπλόων. Συνολικά θα παρευρεθούν περίπου 400 άτομα (αθλητές, συνοδοί, προπονητές, προσωπικό και οι επίσημοι καλεσμένοι της Παγκόσμιας κλάσης απ’ όλο τον κόσμο).

Η Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης και συνάμα αναγνώρισης των σκοπών που επιτελεί, μέσα απ’ αυτή την διοργάνωση συμβάλει έμπρακτα στη περεταίρω προώθηση του αθλήματος ιστιοσανίδας στους νέους μας. Παράλληλα, επιδιώκει να καταστήσει την Κύπρο μας ως ένα ιστιοπλοϊκό κέντρο αναφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο, τόσο για αγώνες ανώτατου επιπέδου όσο και για προπονητικά καμπ, με τεράστια οικονομική ένεση στο τουρισμό δια μέσο του θαλάσσιου αθλητισμού.

Στη Διάσκεψη Τύπου έγινε αρχικά μία παρουσίαση μέσω βίντεο. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, κ. Γιάννος Φωτίου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Η Κυπριακή Ιστιοπλοΐα έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να πετύχει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του κυπριακού αθλητισμού. Οι αθλητές μας έχουν φέρει σωρεία εντυπωσιακών αποτελεσμάτων και διακρίσεων και έχουν ανεβάσει τον Κυπριακό αθλητισμό πολύ ψηλά. Για να φθάσουμε σε αυτό το επίπεδο η ομοσπονδία δουλεύει ακατάπαυστα έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσελκύσουμε νέους ιστιοπλόους που θα δώσουν συνέχεια στο δρόμο των επιτυχιών που χαράζουν εδώ και πολλά χρόνια οι Κοντίδης και Καριόλου και όπου συμπορεύονται πλέον οι νεαρές Πρωταθλήτριες Μακρή και Λάππα, που αποτελούν το νέο αίμα με μεγάλες προοπτικές.

Στόχος μας λοιπόν είναι να «γεννήσουμε» και να προσελκύσουμε νέους ιστιοπλόους και να καταστήσουμε την Κύπρο μας τον ιδανικό προορισμό για μεγάλες διοργανώσεις αλλά και για προετοιμασία αθλητών υψηλού επιπέδου και όχι μόνο. Η Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης και συνάμα αναγνώρισης των σκοπών που επιτελεί, μέσα από αυτή την διοργάνωση συμβάλει έμπρακτα στη περεταίρω προώθηση του αθλήματος ιστιοσανίδας στους νέους μας. Παράλληλα, επιδιώκει να καταστήσει την Κύπρο μας ως ένα ιστιοπλοϊκό κέντρο αναφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο, τόσο για αγώνες ανώτατου επιπέδου όσο και για προπονητικά καμπ.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια η Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία σε συνεργασία με την διεθνή κλάση Techno 293 πραγματοποιούν στην Κύπρο για πρώτη φορά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα 2022 Techno 293 και Techno 293+ από τις 29 Οκτωβρίου μέχρι και τις 5 Νοεμβρίου. Μία μεγάλη διοργάνωση που αναμένεται να φιλοξενήσει περί των 250 νεαρών ιστιοπλόων, οι οποίοι θα διεκδικήσουν πέντε τίτλους σε αγόρια και κορίτσια. Συνολικά αναμένεται να παρευρεθούν στην Κύπρο περί τα 400 άτομα. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι η παρουσία τόσων ξένων θα φέρει και οικονομική ανάσα σε πολλές τουριστικές μονάδες καθώς επίσης τεράστια τουριστική προβολή του Νησιού μας .

Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι κατά την διάρκεια του OPAP Techno World Championships 2022, θα φιλοξενηθεί και η Ετήσια εκλογική συνέλευση της Κλάση Τechno με την εδώ παρουσία όλων των υψηλόβαθμων στελεχών αυτής».

Πιο κάτω παραθέτουμε αποσπάσματα από τις υπόλοιπες ομιλίες:

Φοίβος Ζαχαριάδης (Σύμβουλος αθλητισμού του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας):
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο κ. Γιάννου Φωτίου και στους συνεργάτες του γι’ αυτή την μεγάλη διοργάνωση. Είμαι σίγουρος ότι θα διοργανωθούν άψογα οι αγώνες. Έχετε ένα παρελθόν με εξαίσιους αθλητές αλλά και ένα λαμπρό μέλλον. Σας εύχομαι καλή επιτυχία και είμαι βέβαιος ότι όλα θα πάνε καλά»

Κάλλη Χατζηιωσήφ (Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ΚΟΑ):
«Η παρουσία μας εδώ τονίζει αφενός την σπουδαιότητα της διοργάνωσης στην Κύπρο του Παγκόσμιου πρωταθλήματος ιστιοσανίδας Techno 293 και αφετέρου αφορά στις εξαιρετικές επιτυχίες μιας ομοσπονδίας που τα τελευταία χρόνια στο παγκόσμιο στερέωμα, Κύπριοι αθλητές και αθλήτριες της βρίσκονται σε ζηλευτά επίπεδα και αυτό δεν είναι τυχαίο. Το νησί μας χρειάζεται να φιλοξενεί τέτοιους σημαντικούς αγώνες και ο ΚΟΑ χαιρετίζει κάθε τέτοια πρωτοβουλία. Ο ΚΟΑ βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της ΚΙΟ παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια για περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος».

Αντρέας Γεωργίου (Γενικός Γραμματέας ΚΟΕ):
«Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοσανίδας Techno που διοργανώνεται στη Λεμεσό αποτελεί άλλη μία επιβεβαίωση της πολύπλευρης δράσης, της έντονης παρουσίας και της καταξίωσης στο ψηλότερο διεθνές επίπεδο της ΚΙΟ. Οι εμπειρίες της οργανωτικής επιτροπής εξασφαλίζουν την άρτια διοργάνωση των αγώνων και ο αριθμός και το επίπεδο των αθλητών που συμμετέχουν αποτελεί εχέγγυο της επιτυχίας».

Χαράλαμπος Χρήστου (Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΠΑΠ):
«Κάθε φορά που η Κύπρος αναλαμβάνει μία μεγάλη διοργάνωση αποτελεί υποχρέωση όλων μας να συνδράμουμε στην επιτυχία της γιατί αυτή αντανακλάται στην ίδια την χώρα μας και την προβάλει διεθνώς. Με αυτή την υπευθυνότητα η ΟΠΑΠ Κύπρου αποφάσισε να στηρίξει τη διοργάνωση του Παγκόσμιου πρωταθλήματος ιστιοσανίδας Techno. Μία διοργάνωση που θα επιτρέψει σε ιστιοπλόους απ’ όλο τον κόσμο να διεκδικήσουν τη διάκριση για την περαιτέρω αγωνιστική τους ανέλιξη. Θα επιτρέψει όμως και στην Κύπρο να καταστεί ως ένα αξιόπιστο ιστιοπλοϊκό κέντρο στην Ανατολική Μεσόγειο με ευεργετικές προεκτάσεις τόσο στον αθλητικό τομέα όσο και στον τουρισμό μας».

Νίκη Καραγιώργη (Εκπρόσωπος του Υφυπουργείου Τουρισμού):
«Για εμάς στο Υφυπουργείο Τουρισμού, ο αθλητικός τουρισμός ευρύτερα και ο τουρισμός ιστιοπλοΐας ειδικότερα αποτελούν προτεραιότητες στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής. Η ιστιοπλοΐα είναι ένα από τα σημαντικά θαλάσσια αθλήματα και θεωρούμε ότι ο τόπος μας έχει όλα τα εχέγγυα για την αξιοποίηση των αξιόλογων προοπτικών».

Δρ. Κωνσταντίνος Ζαμπόγλου (Εκ μέρους του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου):
«Εμείς σαν γιατροί καταλάβαμε σιγά-σιγά ότι στην σύγχρονη ιατρική δεν είναι μόνο η διάγνωση και η θεραπεία. Έχουμε και την πρόληψη και την προφύλαξη. Εγώ ήρθα από την Γερμανία αρχές του χρόνου και η ποιότητα ζωής μου αυξήθηκε αφάνταστα. Γιατί; Έχουμε και τα σουβλάκια που μου αρέσουν αλλά είναι και η καθημερινότητα στη Λεμεσό με τη θάλασσα. Τι καλύτερο υπάρχει από τον συνδυασμό του αθλητισμού και τη θάλασσα;».

Νίκος Μιχαηλάς (Fameline Holding Group):
«Η ιστιοπλοΐα είναι αναμφίβολα ένα άθλημα που έχει χαρίσει σπουδαίες επιτυχίες στην χώρα μας. Ως ένας από τους μεγαλύτερους κυπριακούς επιχειρηματικούς ομίλους, με κύρια δραστηριότητα στην ναυτιλία, είναι τιμή αλλά και υποχρέωση μας να στηρίζουμε τον κόσμο της ιστιοπλοΐας στον τόπο μας. Για τον όμιλο Fameline η συνεισφορά στην κοινωνία με επίκεντρο το παιδί διατηρεί υψηλή θέση στις κοινωνικές μας προτεραιότητες».

Αντρέας Παρασκευάς (Υπεύθυνος Αθλητικού Τμήματος Cablenet):
«Σαν πλατφόρμα επιλέξαμε να δίνουμε τη δυνατότητα σε όλα τα αθλήματα πέρα του ποδοσφαίρου να προβάλλονται τηλεοπτικά, κάτι που τα τελευταία χρόνια δεν ήτα εφικτό. «Βαφτίσαμε» το κανάλι της Cablenet 3 ως το κανάλι με τα άλλα αθλήματα και μέσω αυτού προβάλλουμε την προσπάθεια όλων των αθλητών σε άλλα αθλήματα και ήρθε τώρα και η σειρά της ιστιοπλοΐας. Καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων μέσα από τα κανάλια μας θα προβάλλονται στιγμιότυπα της ημέρας και τέλος της διοργάνωσης θα προβληθεί μία όμορφη ταινία για τους αγώνες».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΕ ΧΟΡΗΓΟΥΣ
Για την όλη διοργάνωση είναι εξαιρετικά σημαντική, όπως τόνισε και ο πρόεδρος της ΚΙΟ στην ομιλία του, η συμβολή των θεσμικών φορέων της χώρας μας ξεκινώντας από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού που στήριξε έμπρακτα, με διάφορους τρόπους, σε δύσκολους καιρούς, την προσπάθεια για την ανάληψη της διοργάνωσης αλλά και την σωστή στελέχωση συνεργατών προς την επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει εξ αρχής.

Θερμές ευχαριστίες στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας για την στήριξη του θέτοντας τον Αγώνα υπό την αιγίδα του Έντιμου Υπουργού, κ. Πρόδρομου Προδρόμου.

Την Κυπριακή Ολυμπιακή επιτροπή που στηρίζει ποικιλοτρόπως τις όλες προσπάθειες μας και είναι συνεχώς στη διάθεση της Ομοσπονδίας.

Τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού που είναι ο αιμοδότης του Κυπριακού Αθλητισμού, τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεμεσού που έμπρακτα στηρίζουν την διοργάνωση μας, όπως και το Κοινοτικό Συμβούλιο του Αγ. Τύχωνα για την φιλοξενία και στήριξη.

Συνοδοιπόροι μας σε αυτή την υψηλών προδιαγραφών διοργάνωση είναι οι χορηγοί των αγώνων. Το Υφυπουργείο Τουρισμού το οποίο με την έμπρακτη στήριξη του Υφυπουργού κ. Σάββα Περδίου βοήθησε σημαντικά πιστεύοντας στα θετικά οφέλη προς τον τουρισμό μέσα από αυτή την Παγκόσμια διοργάνωση. Θερμές ευχαριστίες και στις λειτουργούς του τομέα αθλητικού τουρισμού του Υφυπουργείου, που πίστεψαν στο όραμα μας για να καταστεί η Κύπρος μας περιφερειακός πυλώνας στο άθλημα της ιστιοπλοΐας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Διαμαντένιο Χορηγό της διοργάνωσης και σταθερό αρωγό των προσπαθειών τόσο της Ομοσπονδίας όσο και των αθλητών μας, την ΟΠΑΠ Κύπρου.

ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ:
Το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Κέντρου Καθηγητή Νίκολαο Ζαμπόγλου ο οποίος χωρίς ενδοιασμούς ένταξε το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο στην όλη μας προσπάθεια.

Ο Όμιλος εταιρειών FAMELINE που έχει ταυτιστεί τα τελευταία χρόνια με την Κυπριακή ιστιοπλοΐα είναι για πρώτη φορά στο πλευρό μας και ευχόμαστε να παραμείνει συνοδοιπόρος για την περαιτέρω ανέλιξη και προώθηση τόσο του αθλήματος όσο και των αθλητών μας.

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών CableNet που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας όπου με νέες και πρωτοποριακές δράσεις, προβάλει και προωθεί το άθλημα της ιστιοπλοΐας σε όλη την Κύπρο μέσο των τηλεοπτικών καναλιών της.

Τέλος, η εταιρεία τουριστικών υπηρεσιών Delta Wings, διαχρονικός συνεργάτης και χορηγός της Ομοσπονδίας.

ΑΣΗΜΕΝΙΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ:
Η εταιρεία Petrolina, διαχρονικός υποστηρικτής του αθλητισμού της χώρας μας, έμπρακτα στηρίζει την προσπάθεια μας.

Ο όμιλος Phil – Andreou και τα καταστήματα διαρκούς εξυπηρέτησης So Easy Stores που αγκάλιασαν την Ομοσπονδία μας μέσα από τις υπηρεσίες εκτυπώσεων για τις ανάγκες της διοργάνωσης.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ:
Η Limassol Marina, οικοδεσπότης της Τελετής Έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Η διεθνής εταιρεία Tahe, διαχρονικός συνεργάτης και κατασκευής των σκαφών τύπου Techno, στηρίζει έμπρακτα και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα φιλοξενήσουμε στη χώρα μας.

Η εταιρεία Herbalife Nutrition επίσημος υποστηρικτής της διοργάνωσης με την παροχή προϊόντων για τις ανάγκες του προσωπικού σε θάλασσα και στεριά.

Ιστιοπλοΐα: Τελευταία Ενημέρωση