ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ιάκωβος Χριστοφίδης: Παλεύει με τα κύματα για να προλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Με όνειρό του το Παρίσι

Πανίκος Κωνσταντίνου

Πανίκος Κωνσταντίνου

constantinoup@sppmedia.com

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Όνειρο του η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024. Ο Ιάκωβος Χριστοφίδης από τα ανερχόμενα ταλέντα του Κυπριακού αθλητισμού ετοιμάζεται προς το παρόν για τους Πανευρωπαϊκούς αγώνες windsurfing στην κατηγορία Τ 293 που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο του 2022 στην Σαρδηνία. Ο 16χρονος πρωταθλητής μας τον Αύγουστο θα αλλάξει κατηγορία και θα μετάσχει στην κατηγορία IQ Foil που είναι στο επίσημο καλεντάρι των Ολυμπιακών Αγώνων.

Βραχυπρόθεσμος στόχος του νεαρού αθλητή μας που ανήκει στον ναυτικό όμιλο Κερύνειας, είναι να πλασαριστεί όσο το δυνατό πιο ψηλά στους Παγκόσμιους αγώνες Τ 293 που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2022 στη Λεμεσό.

Ασχολήθηκε με το windsurfing από την ηλικία των εννέα χρόνων ενώ τα τελευταία δύο, από τα 14 του δηλαδή, αγωνίζεται στην κατηγορία Τ 293. Η προοπτική που έχει είναι εξαιρετική αν αναλογιστεί κανείς ότι στην πρώτη του διεθνή συμμετοχή, ο Ιάκωβος Χριστοφίδης, κατετάγη στην 5η θέση στους Πανελλήνιους αγώνες, τον περασμένο Ιούλιο, ενώ τον Αύγουστο στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες στο Ταλίν όπου συμμετείχαν 90 αθλητές τερμάτισε επίσης στην 5η θέση. Τον περασμένο μήνα (Νοέμβριο) στους Παγκόσμιους αγώνες Παγκόσμιους αγώνες που διεξάχθηκαν στην Garda (Ιταλία) τερμάτισε στην τιμητική 7η θέση ανάμεσα σε 90 συμμετοχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ιστιοπλοΐα: Τελευταία Ενημέρωση