ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Εορτασμός Ημέρας της Κοινοπολιτείας στο Ολυμπιακό Μέγαρο

Τιμήθηκαν οι κύπριοι αθλητές που κατέκτησαν χρυσά μετάλλια σε Κοινοπολιτειακούς Αγώνες

Η Κυπριακή Επιτροπή Κοινοπολιτειακών Αγώνων (ΚΕΚΑ), σε συνεργασία με την Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία, συνδιοργάνωσαν στις 15 Μαρτίου ολοήμερο εορτασμό της Ημέρας της Κοινοπολιτείας, με σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Ολυμπιακό Μέγαρο.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, ο πρόεδρος της ΚΕΚΑ, Γεώργιος Χρυσοστόμου, και ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής, Στίβεν Λίλι, παρέθεσαν δεξίωση για αθλητές/αθλήτριες, χορηγούς και φίλους/ες της Κοινοπολιτείας. Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν οι Κύπριοι αθλητές που κατέκτησαν χρυσό μετάλλιο σε Κοινοπολιτειακούς Αγώνες, σε μια ένδειξη αναγνώρισης των επιτευγμάτων τους. Τιμήθηκαν επίσης τα σχολεία και οι αθλητικές ομοσπονδίες που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις. Παρευρέθηκαν επίσης απόφοιτοι των Πανεπιστημίων του Μπέρμινγχαμ και των Δυτικών Μίντλαντς, καθώς και πρόσφατες νικήτριες του βραβείου Points of Lights της Κοινοπολιτείας.

Παρουσιάστριες στην εκδήλωση ήταν οι δύο κορυφαίες κύπριες αθλήτριες στην ιστορία των Κοινοπολιτειακών Αγώνων, Χρυσταλλένη Τρικωμίτη και Διαμάντω Ευριπίδου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η Υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου, και η Αυστραλιανή Ύπατη Αρμοστής Φιόνα Μακ Κέργκοου. Παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ο Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας επί θεμάτων αθλητισμού Φοίβος Ζαχαριάδης, ο Πρεσβευτής Fair Play 2022 Φοίβος Κωνσταντινίδης, και εκπρόσωποι του Αρχηγού Αστυνομίας, των Βρετανικών Βάσεων, του Δήμου Λευκωσίας, των αθλητικών ομοσπονδιών και των σχολείων που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, καθώς επίσης και των χορηγών της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση εκ μέρους του Πρόεδρου της ΚΕΚΑ Γεώργιου Χρυσοστόμου, ο κ. Γιώργος Παπαγεωργίου, Μέλος ΚΕΚΑ και αρχηγός της κυπριακής αποστολής που θα συμμετάσχει στους αγώνες, αναφέρεθηκε στους έξι σημαντικούς πυλώνες και ευχαρίστησε παράλληλα όσους συνέβαλαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων, την Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία που έλαβε την αρχική πρωτοβουλία, τα σχολεία, τις αθλητικές ομοσπονδίες, την ομάδα που διοργάνωσε τις εκδηλώσεις, τους χορηγούς της ΚΕΚΑ, καθώς και τους προσκεκλημένους που συμμετείχαν ενεργά σε αυτές.

Στο δικό του χαιρετισμό ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής σημείωσε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα : «Η Κοινοπολιτεία είναι μια ζωντανή οικογένεια 54 χωρών, δύο εκ των οποίων είναι το ΗΒ και η Κύπρος. Φιλοξενεί 2.5 δισεκατομμύρια ανθρώπους, 60% των οποίων είναι κάτω από 30 χρονών. Εκδηλώσεις όπως η σημερινή συνεισφέρουν στην αποστολή της Κοινοπολιτείας να μας ενώνει, ιδιαίτερα τη νεολαία, ώστε να μοιραζόμαστε αξίες μέσα από αυτό το παγκόσμιο δίκτυο. Οι Αγώνες στο Μπέρμινγχαμ θα είναι μια μεγάλη γιορτή του αθλητικού πνεύματος, της πολυπολιτισμικότητας και της παγκόσμιας απήχησης της Κοινοπολιτείας, των κρατών και των ανθρώπων της. Και διεξάγονται σε μια πολύ σημαντική χρονιά, καθώς προετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε τον Ιούνιο το Πλατινένιο Ιωβήλαιο Της Αυτού Μεγαλειότητας Της Βασίλισσας, η οποία συμπληρώνει 70 χρόνια στην ηγεσία και στην υπηρεσία του ΗΒ και της Κοινοπολιτείας».

Εκ μέρους όλων των αθλητών, ο σκοπευτής Αντώνης Νικολαΐδης που κατέκτησε τέσσερα μετάλλια σε Κοινοπολιτειακούς Αγώνες εκ των οποίων τρία χρυσά, ευχαρίστησε την ΚΕΚΑ για την πρόσκληση και την πρωτοβουλία της βράβευσης, σημειώνοντας ότι οι εκδηλώσεις αυτές είναι πολύ σημαντικές για τους αθλητές: «Νιώθουμε την αναγνώριση των προσπαθειών μας, όταν πέφτουν τα φώτα της ώρας των μεγάλων επιτυχιών. Η βράβευση αποτελεί κίνητρο για ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια εκ μέρους των νεότερων και εύχομαι καλές επιτυχίες στην ομάδα και στον κάθε αθλητή ξεχωριστά που θα λάβει μέρος στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες».

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση