ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δεύτερος Καρατέκα στην Ευρώπη ο Χαραλαμπίδης

Ο 17χρονος αθλητής κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, χάλκινη η 19χρονη Ειρήνη Κοντού

Πανίκος Κωνσταντίνου

Πανίκος Κωνσταντίνου

constantinoup@sppmedia.com

Τεράστια επιτυχία σημείωσε ο νεαρός αθλητής μας Σταύρος Χαραλαμπίδης στους 50ους Πανευρωπαϊκούς αγώνες Καράτε (Κ 16, Κ 18, Κ21) που διεξήχθησαν στη Λάρνακα το περασμένο Σάββατο (4/2/23).

Ο 17χρονος Καρατέκα έχασε στα σημεία (3-0) στον τελικό, από το Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη Πορτογάλο Γκιγέρμε Γκονσάλβες και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο.

Ο πρωταθλητής μας παρ’ ότι τις τελευταίες ημέρες είχε προσβληθεί από ίωση και δυσκολεύτηκε στην προετοιμασία του εντούτοις κατάφερε να πετύχει μια περήφανη νίκη για την Κύπρο μας. Στην πορεία του προς τον τελικό είχε αποκλείσει κατά σειρά αθλητές από την Αρμενία, Βουλγαρία, Σλοβακία και στα ημιτελικά τον Γάλλο Νο 11 στην παγκόσμια κατάταξη με 3-2 και ενώ δευτερόλεπτα πριν το τέλος έχανε με 2-0.

Σπουδαία επιτυχία σημείωσε και η 19χρονη Ειρήνη Κοντού ( Κ21) κερδίζοντας στον μικρό τελικό αντίπαλο από τη Λετονία με 5-0 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Χαραλαμπίδης και Κοντού με τις επιτυχίες τους δείχνουν πως με σκληρή δουλειά, βοήθεια από τους προπονητές τους και την αρωγή της ομοσπονδίας το μέλλον τους ανήκει.

Στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες στην αίθουσα Κίτιον στη Λάρνακα μετείχαν 1136 αθλητές και αθλήτριες από 48 χώρες. Το έργο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε και η πολύ καλή δουλειά που γίνεται εδράζεται και από τις επιτυχίες που έχουν οι αθλητές μας σε διεθνείς αγώνες. Το 2021 η Κύπρος πανηγύρισε χρυσό μετάλλιο με το Λοϊζο Βασιλείου (Κ 18) σε αγώνες στη Φιλανδία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση