ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
14° Λευκωσία,
22 Ιανουαρίου, 2022
sport fm - listen live

Μαραθώνιος: Νικητής ο Γκελαούζος με φοβερό ρεκόρ 17 ετών, πανηγύρισε με σημαία Παναθηναϊκού

Με χρόνο 2:16.49 ξπέρασε τον Νίκο Πολιά από τους Ολυμπιακούς του 2004

24sports team

info@24sports.com.cy

Ο Κώστας Γκελαούζος ήταν ο μεγάλος νικητής στον Μαραθώνιο της Αθήνας και με χρόνο 2:16.49 έσπασε το ρεκόρ διαδρομής που κατείχε ο Νίκος Πολιάς από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Με ένα φοβερό ρεκόρ ολοκληρώθηκε ο αυθεντικός μαραθώνιος της Αθήνας. Το μεγάλο φαβορί, Κώστας Γκελαούζος, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά με τον πλέον εμφατικό τρόπο.

Ο πρωταθλητής του Παναθηναϊκού κατάφερε να καταρρίψει και το ρεκόρ διαδρομής για Έλληνα αθλητή, αφού τερμάτισε σε 2:16.49 και έσπασε το ρεκόρ του Νίκου Πολιά το οποίο ήταν 2:17.56 από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Ο Κώστας Γκελαούζος κατέβασε το ρεκόρ για πάνω από ένα λεπτό. Εξαντλημένος, γονάτισε στο τέλος του αγώνα του, αλλά γρήγορα σηκώθηκε στα πόδια του και πανηγύρισε την επιτυχία του κρατώντας μια σημαία του Παναθηναϊκού.

«Ρίσκαρα πολύ. Πέρασα αρκετά γρήγορα που μου στοίχισε. Το πίστεψα, το χρώσταγα στον κόσμο. Τους ευχαριστώ όλους, μου έδωσαν κίνητρο να καταφέρω αυτό που κατάφερα. Εύχομαι και του χρόνου να είμαστε εδώ με νέο ρεκόρ και περισσότερο κόσμο. Για μένα κάθε τερματισμός είναι μια νέα αρχή. Θέλω να δω τα λάθη μου και να ανεβάσω κι άλλο το επίπεδό μου, τόσο για την Ελλάδα όσο και για το εξωτερικό» ήταν η πρώτη του δήλωση.

Μάλιστα, ο Γκελαούζος αφιέρωσε τη νίκη του στον Παναγιώτη Καραΐσκο που νόσησε από κορωνοϊό τέσσερις μέρες πριν και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Παναγιώτης Μπουρίκας, ο οποίος τερμάτισε σε 2:22,33. Τρίτος τερμάτισε ο Χαράλαμπος Πιτσώλης με χρόνο 2:24,05.

Άλλα Σπορ: Τελευταία Ενημέρωση