ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τραΐκοβιτς: «Σωστή η απόφαση αναβολής»

Δηλώσεις του πρωταθλητή μας

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν πλέον αναβληθεί οριστικά και αυτό είναι σημαντικό για όλους τους αθλητές οι οποίοι ήθελαν να ξέρουν την επόμενη μέρα. Δυστυχώς η αναβολή δεν είναι η πιο ευχάριστη είδηση όμως κρίνεται ως αναγκαία. Στο πλαίσιο αυτό, ο Μίλαν Τραΐκοβιτς, πρωταθλητής μας στα εμπόδια, παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τους Δημήτρη Χριστοφόρου και Ονησίφορο Σταύρου.

Τα κυριότερα σημεία:

Για τους Ολυμπιακούς αγώνες και την απόφαση για αναβολή τους: «Η γνώμη μου είναι πως άργησε λίγο η ΔΟΕ να πάρει την απόφαση. Σίγουρα είναι τα οικονομικά δεδομένα, χορηγοί, τηλεοπτικά κλπ. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ περίμενε μέχρι τη τελευταία στιγμή για να το κάνει και δεν μπορούσε διαφορετικά. Τον πίεσαν αρκετά οι ομοσπονδίες και δεν είχε άλλη επιλογή».

Για το γεγονός πως δεν θα υπήρχε προετοιμασία: «Θα ήταν ένα πρόβλημα για όλους τους αθλητές και θα ήταν δύσκολο. Δεν θα βλέπαμε υψηλού επιπέδου Ολυμπιάδα μιας και οι αθλητές δεν θα ήταν έτοιμοι. Η απόφαση ήταν η πιο σωστή. Περιμέναμε την διοργάνωση τέσσερα χρόνια και μπορούμε να περιμένουμε ακόμη ένα. Όπως ετοιμαστήκαμε φέτος να πάμε θα κάνουμε μικρό πισωγύρισμα και θα πάμε για του χρόνου».

Για το καλεντάρι: «Είναι οι Ευρωπαϊκοί αγώνες στο τέλος του Αυγούστου που στην Γαλλία δεν τους ακύρωσαν ακόμη. Αν γίνουν λίγα Diamond League τότε θα γίνει το Πανευρωπαϊκό, αν όχι θα είναι δύσκολο».

Για το Παγκόσμιο την επόμενη χρονιά: «Είναι πολύ νωρίς να πούμε κάτι αν και η σκέψη είναι για να πάμε για το 2022. Θα το δούμε».

Για την προετοιμασία μεταξύ κλειστού στίβου και ανοιχτό: «Ο κλειστός στίβος είναι 60 μέτρα και δεν έχει άνεμο βροχή κλπ. Είναι δυο εντελώς διαφορετικά αγωνίσματα. Προτιμώ τον ανοικτό στίβο αλλά έχω την αίσθηση πως στον κλειστό είμαι λίγο καλύτερος».

Για την πρωτοβουλία του: «Συμμετείχα σε μια τηλεδιάσκεψη με τους Έλληνες αθλητές και μας βοήθησε πολύ για να καταλάβουμε τι γίνεται με τους αγώνες κλπ. Γι’ αυτό θεώρησα χρήσιμο να ενημερώσουμε τους Κύπριους αθλητές σε όλα τα θέματα, για τα τεχνικά των γηπέδων κλπ».

Για το οικονομικό κομμάτι: «Δεν έχω βρεθεί με όλους τους χορηγούς. Το κράτος θα μας βοηθήσει περισσότερο αυτή τη στιγμή. Θα χρειαστούμε στήριξη του κράτους γιατί είναι και το ψυχολογικό κομμάτι και χρειάζεσαι βοήθεια. Πιστεύω επίσης πως οι χορηγοί μου δεν θα σταματήσουν. Έχουμε καλή σχέση με όλους».

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Τελευταία Ενημέρωση

X