ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Έπεσε και το τελευταίο κάστρο…

Αυτό ναι, είναι πια οριστικό lock down

Ήταν η πιο δύσκολη και συνάμα η πιο πολύπλοκη απόφαση η αναβολή των Ολυμπιακών αγώνων, όμως πρόεδρος της ΔΟΕ Μπαχ ξέμεινε από επιλογές και έτσι ανακοίνωσε την απόφαση την Τρίτη(24/3).

Μια απόφαση ιστορική όσο και συμβολική αφού μόλις τρεις φορές στην ιστορία λήφθηκαν ανάλογες αποφάσεις για ακύρωση και αφορούσαν τους δυο παγκοσμίους πολέμους! Βέβαια εδώ δε μιλάμε για ακύρωση αλλά για αναβολή, μάλλον, για ένα χρόνο.

Το συμβολικό του πράγματος έχει να κάνει με το γεγονός πως οι Ολυμπιακοί αγώνες πέραν από την κορυφαία διοργάνωση στον αθλητισμό ήταν και η τελευταία που αντιστεκόταν. Επειδή θα γίνει Ιούλιο, πόνταραν αρκετοί στη ΔΟΕ στην άνοδο της θερμοκρασίας που είναι εχθρός του Κορωνοϊού και «άργησαν» να πάρουν την απόφαση. Όμως μοιραία οι αντιστάσεις κάμφθηκαν και με διαδικασίες εξπρές βγήκαν οι ανακοινώσεις.

Έχουμε και λέμε: Τα gp στη F1 το ένα μετά το άλλο αναβάλλονται. Η ATP στο τένις τα έκλεισε μέχρι τον Ιούνη και βλέπουμε. Το μπάσκετ και το βόλει παίρνουν δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις να κηρύξουν λήξασες τις σεζόν. Στο ποδόσφαιρο ήδη το Euro μετακινήθηκε και όλα τα υπόλοιπα μπήκαν σε διαδικασία τηλεδιάσκεψης πάνω στην τηλεδιάσκεψη για να φτιάξουν πιθανά σενάρια σωτηρίας. Τη στιγμή αυτή, ουδείς μπορεί να εγγυηθεί το παραμικρό.

Μιλάμε για ένα τεράστιο κραχ που συντελείται στον αθλητισμό, αφού ένα σωρό υπογραφές πάνω σε συμβόλαια με παίκτες, χορηγούς, τηλεοπτικούς συνεργάτες, προμηθευτές, προσωπικό και τόσοι άλλοι είναι αδύνατο να τηρηθούν. Ουσιαστικά αυτό ψάχνουν να βρουν όλοι, τον τρόπο που θα προκύψουν συμβιβασμοί προκειμένου να μη βουλιάξουμε οριστικά. Όχι μόνο σε μικρές αγορές όπως της Κύπρου, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο.

H συζήτηση δεν αφορά την επανέναρξη, αλλά τη λυπητερή. Η δράση και η επανέναρξη της ορίζεται από τον «αόρατο» εχθρό…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Τελευταία Ενημέρωση