ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αποσύρεται ο Σερ της ποδηλασίας

Μετά από μια καριέρα 20 ετών γεμάτων διακρίσεις, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται πέντε ολυμπιακά χρυσά μετάλλια, ο Σερ Μπράντλεϊ Γουίγκινς ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση.

Τέλος εποχής για την βρετανική -αλλά και γενικότερα- ποδηλασία, αφού ο Σερ Μπράντλεϊ Γουίγκινς ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση.

Μετά από μια καριέρα 20 ετών, κατά την οποία εκτός των άλλων κατέκτησε πέντε χρυσά μετάλλια σε ολυμπιακούς αγώνες και έγινε ο πρώτος Βρετανός που κερδίζει το Tour de France, o 36χρονος έριξε την αυλαία στην επαγγελματική του καριέρα.

Μάλιστα, η κυριαρχία του στο άθλημα, αλλά κυρίως ο θρίαμβός του το 2012 στην κορυφαία ποδηλατική διοργάνωση που γίνεται στη Γαλλία, χρίστηκε ιππότης από την Βασίλισσα Ελισάβετ.

«Έχω υπάρξει αρκετά τυχερός που έζησα ένα όνειρο και εκπλήρωσα την παιδική μου επιθυμία, να ζω και να κάνω καριέρα στο σπορ που αγάπησα όταν ήμουν 12 χρονών», αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του στο Instagram.

«Συνάντησα τα είδωλά μου και αγωνίστηκα μαζί και πλάι στους καλύτερους για 20 χρόνια. Εργάστηκα με τους καλύτερους προπονητής του κόσμου, πάντα θα είμαι ευγνώμων για την υποστήριξή τους.

Αυτό που θα μείνει για πάντα μέσα μου είναι η υποστήριξη και η αγάπη του κοινού, που ήταν αποτέλεσμα του να καβαλάω ένα ποδήλατο για να ζω. Το 2012 μου τίναξε το μυαλό και ήταν κινητήριος δύναμη. Η ποδηλασία μου έχει δώσει τα πάντα και δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω χωρίς την στήριξη της υπέροχης συζύγου μου, Καθ και των φανταστικών παιδιών μας.

Το 2016 είναι το τέλος του δρόμου για αυτό το κεφάλαιο. Τα πόδια στο έδαφος, το κεφάλι στα σύννεφα. “Τα παιδιά από το Κίλμπερν δεν κατακτούν ολυμπιακά χρυσά και το Tour de Frances”. Τώρα το κάνουν».

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Τελευταία Ενημέρωση