ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Χάκαραν τη WADA, μεγάλα ονόματα ντοπέ!

24sports team

info@24sports.com.cy

Αυτή και αν είναι «βόμβα»! Διαδικτυακή επίθεση από χάκερ δέχτηκε η WADA με απόρρητα έγγραφα να έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Ο παγκόσμιος οργανισμός αντι-ντόπινγκ δέχτηκε επίθεση από την ομάδα χάκερ που υπογράφει ως «fancybear» και που φέρνει στο φως της δημοσιότητας, έγγραφα της WADA με ελέγχους κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων και όχι μόνο. Τα έγγραφα αυτά (η αυθεντικότητα των οποίων ελέγχεται) που έχουν υποκλαπεί από το σύστημα ADAMS της WADA, που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων από τη ΔΟΕ αναφέρουν εκτεταμένη χρήση απαγορευμένων ουσιών από τη γυμνάστρια Σιμόν Μπάιλς (σε έλεγχο που της έγινε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων), την αθλήτρια μπάσκετ Έλενα Ντέλε Ντόνε αλλά και τις αδερφές Γουίλιαμς, Σερένα και Βίνους. Μάλιστα όπως αναφέρει οι τρεις είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, και «προειδοποιεί» ότι θα υπάρξουν και άλλες αποκαλύψεις.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας η μεγάλη σταρ των Ολυμπιακών αγώνων του Ρίο, Σιμόν Μπάιλς, έχει κάνει χρήση ψυχοδιεγερτικών φαρμάκων αλλά και αμφεταμινών, για τα οποία όμως είχε την έγκριση της WADA. Την έγκριση της WADA είχαν και οι αδερφές Γουίλιαμς, που φέρεται να έχουν κάνει χρήση πλήστων ουσιών όπως οξικοδόνη, πρεντισόνη και μεθυλοπρεντισολόνη. Η σταρ του γυναικείου μπάσκετ, Έλενα Ντέλε Ντόνε, φέρεται να έχει κάνει χρήση αμφεταμινών αλλά και άλλων απαγορευμένων ουσιών.

Η WADA με ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε την επίθεση, αναφέροντας ότι έχουν στόχο να πληγεί η αξιοπιστία της WADA και ότι η επίθεση προέρχεται από τη Ρωσία. Βέβαια δεν επιβεβαιώνει κατά πόσο τα έγγραφα που δημοσιεύονται είναι αυθεντικά ή όχι. Πρέπει να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι το γεγονός ότι η ομάδα των «fancybear» είναι Ρώσοι, αναγκάζει τους πάντες να κρατούν μια επιφυλακτική στάση ως προς την υπόθεση αυτή, αφού «μαίνεται» πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ με αφορμή την υπόθεση ντόπινγκ των Ρώσων αθλητών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι αθλητές, δηλώνουν στη WADA φάρμακα που παίρνουν, ή που πρέπει να παίρνουν για θεραπευτικούς κυρίως λόγους και αν βρεθούν στον οργανισμό τους φυσικά δε θεωρούνται ντοπέ.

Η ΔΟΕ δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για την υπόθεση, που αν επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα των εγγράφων, μιλάμε για τεράστιο σκάνδαλο, αφού έχουμε να κάνουμε με τεράστια ονόματα στο Παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα, ενώ οι αμφεταμίνες, θεωρούνται σκληρό διεγερτικό που προκαλεί μεταξύ άλλων εθισμό.

Δείτε στις φωτογραφίες τα έγγραφα που διέρρευσαν από το εν λόγω γκρουπ.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Τελευταία Ενημέρωση