ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κυπριακή «απόβαση»

Δέκα μέρες πριν από την Τελετή Έναρξης και ήδη οι πρώτοι αθλητές και λειτουργοί αναχώρησαν για το Ρίο ντε Τζανέιρο

Η στιγμή της έναρξης των 31ων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων με το άναμμα του βωμού στο στάδιο Μαρακανά με την Ολυμπιακή Φλόγα πλησιάζει! Δέκα μέρες απομένουν μέχρι τις 5 Αυγούστου, οπότε θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης της Ολυμπιάδας του Ρίο ντε Τζανέιρο και η κυπριακή αποστολή βρίσκεται στη διαδικασία της τελικής προετοιμασίας. Με δεκαεπτά αθλητές (έντεκα άνδρες και έξι γυναίκες) σε οκτώ αθλήματα, η Κύπρος ευελπιστεί να έχει έντονη παρουσία στους Αγώνες. Ο νέος πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου της περασμένης εβδομάδας, είπε ότι η «κυπριακή αποστολή έχει μεγάλες δυνατότητες και είναι ίσως η καλύτερη που εκπροσώπησε ποτέ την Κύπρο σε Ολυμπιακούς Αγώνες».

Πήγαν ήδη Βραζιλία
Για την καλύτερή τους προετοιμασία, ήδη μερικοί αθλητές αναχώρησαν από την Κύπρο με προορισμό τη Βραζιλία. Η ομάδα των σπρίντερ του Αντώνη Γιαννουλάκη με τους Ελένη Αρτυματά, Ραμόνα Παπαϊωάννου και Μίλαν Τραΐκοβιτς μπήκαν την Τρίτη, 19 Ιουλίου, στο αεροπλάνο, με προορισμό το γειτονικό στο Ρίο, Σάο Πάουλο, όπου θα κάνουν ειδική προετοιμασία μερικών ημερών. Στο Σάο Πάουλο μετέβησαν στις 25 Ιουλίου άλλοι τρεις αθλητές του στίβου, οι Κυριάκος Ιωάννου, Λεοντία Καλλένου και Απόστολος Παρέλλης. Οι έξι πιο πάνω θα μετακινηθούν στο Ρίο στις 4 Αυγούστου. Από τον στίβο, εξαίρεση θα είναι ο άλτης Δημήτρης Χονδροκούκης, που θα φτάσει στο Ρίο από την Αθήνα στις 6 Αυγούστου.

Ο Παύλος Κοντίδης επέστρεψε εδώ και λίγες μέρες στην Κύπρο για να δει την οικογένειά του, πριν αναχωρήσει εκ νέου για το Ρίο στις 30 Ιουλίου, εκεί όπου βρισκόταν τις προηγούμενες εβδομάδες. Ο Κύπριος Ολυμπιονίκης φρόντισε να μάθει… απ΄ έξω και ανακατωτά τα νερά στη Μαρίνα ντα Γκλόρια, όπου θα διεξαχθεί η ιστιοπλοΐα. Ο δεύτερός μας ιστιοπλόος, ο Ανδρέας Καριόλου, είναι ο πρώτος Κύπριος αθλητής που έφτασε στο Ρίο, συγκεκριμένα στις 25 Ιουλίου.

Ο Μάρκος Παγδατής ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί στο Ρίο την 1η Αυγούστου από το Τορόντο μέσω Νέας Υόρκης, όμως μετά την απόσυρση του από το τουρνουά στον Καναδά, επέστρεψε στη βάση του και από εκεί θα πάει Βραζιλία.

Οι πρώτοι από κυπριακής πλευράς που μπήκαν στο Ολυμπιακό Χωριό ήταν η αρχηγός αποστολής Όλγα Πιπερίδου και η βοηθός αρχηγός αποστολής Αλλήν Κέση, που έφτσαν στο Ρίο στις 25 του μήνα. Οι δύο τους μπήκαν στα διαμερίσματα της Κύπρου στο Χωριό και άρχισαν την προετοιμασία του χώρου για την άφιξη των αθλητών και προπονητών. Η δεύτερη βοηθός αρχηγός αποστολής Άντρη Σιάλου θα αφιχθεί στο Ρίο στις 6 Αυγούστου.

Οι δύο σκοπευτές, Άντρη Ελευθερίου και Ανδρέας Χάσικος, φτάνουν στο Ρίο στις 27 Ιουλίου, όπως και ο γυμναστής Μάριος Γεωργίου. Οι κολυμβητές Σώτια Νεοφύτου και Ιάκωβος Χατζηκωνσταντίνου θα μπουν στο Χωριό στις 29 Ιουλίου, η ποδηλάτρια Άντρη Χριστοφόρου στις 31 του μήνα και ο αρσιβαρίστας Αντώνης Μαρτασίδης στις 4 Αυγούστου.

Η κυπριακή αποστολή
Η ΚΟΕ θα διαπιστεύσει για τους Αγώνες 17 αθλητές, 20 λειτουργούς, προπονητές και ιατρούς, τρεις συνοδούς (τον γενικό γραμματέα της ΚΟΕ στρατηγό Χαράλαμπο Λόττα, τον πρόεδρο της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας Ιωάννη Φωτίου και τον αντιπρόεδρο του ΚΟΑ Δημήτρη Λεοντή, που θα εκπροσωπήσει τον υπουργό Παιδείας), τον πρέσβη της Κύπρου στη Βραζιλία και τρεις λειτουργούς των ΜΜΕ: τη φωτογράφο, τον λειτουργό Τύπου της ΚΟΕ και τον απεσταλμένο της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου.

Οι δεκαεπτά αθλητές που θα πάνε Ρίο είναι οι Παύλος Κοντίδης, Ανδρέας Καριόλου (Ιστιοπλοΐα), Κυριάκος Ιωάννου, Απόστολος Παρέλλης, Δημήτρης Χονδροκούκης, Λεοντία Καλλένου, Ραμόνα Παπαϊωάννου, Ελένη Αρτυματά, Μίλαν Τραΐκοβιτς (Στίβος), Ανδρέας Χάσικος, Άντρη Ελευθερίου (Σκοποβολή), Μάρκος Παγδατής (Τένις), Μάριος Γεωργίου (Γυμναστική), Άντρη Χριστοφόρου (Ποδηλασία), Σώτια Νεοφύτου, Ιάκωβος Χατζηκωνσταντίνου (Κολύμβηση) και Αντώνης Μαρτασίδης (Άρση Βαρών).

Οι είκοσι διοικητικοί, ιατροί και προπονητές είναι οι Όλγα Πιπερίδου (αρχηγός αποστολής), Αλλήν Κέσι (βοηθός αρχηγός αποστολής), Άντρη Σιάλου (βοηθός αρχηγός αποστολής), Κώστας Σχίζας (ιατρός), Φράγκης Χαπέρης (φυσιοθεραπευτής), Παναγιώτης Πετρίδης (προπονητής γυμναστικής), Μάικ Χατζηιωάννου (προπονητής ποδηλασίας), Πιέτρο Τζένκα και Μιχάλης Κατζιανής (προπονητές σκοποβολής), Σεμπαστιάν Ντουράνο και Παναγιώτης Κοντίδης (προπονητές ιστιοπλοΐας), Ντάριο Καράματιτς (φυσιοθεραπευτής ιστιοπλοΐας), Ντέγιαν Βοΐνοβιτς (προπονητής τένις), Δημήτρης Ευθυμίου, Αντώνης Γιαννουλάκης, Γιώργος Γεωργιάδης, Κυριάκος Χονδροκούκης (προπονητές στίβου), Σάββας Πανάβογλου (χειροπράκτης στίβου), Γεώργιος Χουζούρης (προπονητής κολύμβησης) και Βίκτωρας Μήτρου (προπονητής άρσης βαρών).

Πέρα από τους πιο πάνω, στο Ρίο θα βρίσκεται και οκταμελής αποστολή του ΡΙΚ, με πέντε δημοσιογράφους, έναν μοντέρ, έναν κάμεραμαν και τον υπεύθυνο του αθλητικού, ενώ επιπλέον θα πάνε στη Βραζιλία και άλλοι Κύπριοι που θα εργαστούν ως κριτές ή σε άλλα πόστα σε διάφορα αθλήματα.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Τελευταία Ενημέρωση