ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λευκωσία,
02 Δεκεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Το «Ράλλυ των Θεών» επέστρεψε στον τόπο του

Εορταστική ατμόσφαιρα στο EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2021

Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021 – που επιτέλους επέστρεψε στο παγκόσμιου πρωταθλήματος ράλλυ WRC - κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Παρουσία του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη, το σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός που έχει διοργανώσει η χώρα τα τελευταία χρόνια, άρχισε με ένα υπερθέαμα πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Ελληνικής πρωτεύουσας.

Το νησί μας εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Γιώργο Χρυσοστόμου (διακρίνεται στην κύρια φωτογραφία μας, πίσω από τον Έλληνα Πρωθυπουργό). 

Η αφρόκρεμα του WRC αλλά και οι πρωταγωνιστές των ελληνικών αγώνων πέρασαν τη ράμπα της αφετηρίας, σηματοδοτώντας την αναγέννηση ενός θεσμού οικείου, που τόσο είχε λείψει στους απανταχού φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τίμησε το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με την παρουσία του, δίνοντας την εκκίνηση στον επτάκις Παγκόσμιο Πρωταθλητή Sebastien Ogier, που ανέβηκε πρώτος στη ράμπα. Τη σκυτάλη διαδοχικά πήραν ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, και βέβαια ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λεύτερης Αυγενάκης, που πίστεψε όσο κανείς στη δυνατότητα της χώρας να επιστρέψει στον κορυφαίο θεσμό Ράλλυ στον κόσμο. 

Αμέσως μετά, τα αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος, για αυτό που αντικειμενικά έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τον τελευταίο καιρό: την πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα, την COSMOTE 5G Athens Stage, που ανέδειξε την Ελλάδα κυριολεκτικά σε κάθε άκρη της Γης. Μια εικόνα σχεδόν απόκοσμη, εμπρός από το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, σε ένα σκηνικό που θα μπορούσε να προέρχεται από κινηματογραφική ταινία.

Η καρδιά της Αθήνας χτύπησε δυνατά, με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα να δίνουν μάχη με το χρονόμετρο και ταυτόχρονα να χαρίζουν ένα μοναδικό θέαμα. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο αγώνας «πέρασε» μέσα από το κέντρο της πρωτεύουσας, γύρω από την Πλατεία Συντάγματος, η οποία σείστηκε από ήχο κινητήρων και πλημμύρισε από μυρωδιά ελαστικών.

Η αθρόα προσέλευση του κόσμου, που αυθόρμητα αγκάλιασε με θέρμη το πρωτοποριακό εγχείρημα, δημιούργησε ατμόσφαιρα εορταστική, μοναδική, καθιστώντας πέραν πάσης αμφιβολίας σαφές πως το «Ράλλυ των Θεών» επέστρεψε στον τόπο του.

 

 

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση