ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 40+ μπαίνει ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ

Οι συμμετέχοντες στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ θα έχουν την ευκαιρία να προκριθούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AbbottWWM Wanda Age Group του 2021 που θα γίνει στο Μαραθώνιο του Λονδίνου ή της Βοστώνης

Πολύ σημαντική διάκριση για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ αποτελεί το γεγονός ότι η διοργάνωση του 2020 θα είναι μέρος της παγκόσμιας σειράς αγώνων AbbottWMM Wanda Age Group World Rankings, η οποία προσφέρει την ευκαιρία σε δρομείς άνω των 40 ετών να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, συμμετέχοντας σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η προκριματική περίοδος για το AbbottWMM Wanda Age Group World Rankings αρχίζει από τις 13 Οκτωβρίου 2019 και ολοκληρώνεται στις 11 Οκτωβρίου του 2020. Σ’ αυτήν τη χρονική περίοδο οι αθλητές από εννέα διαφορετικές ηλικιακές ομάδες μπορούν να ανταγωνιστούν σε πάνω από 50 μαραθώνιους σε όλο τον κόσμο (μεταξύ των οποίων και ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ) για να κερδίσουν πόντους κατάταξης. Οι ηλικιακές κατηγορίες για άντρες και γυναίκες είναι: 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-69, 70-74, 75-79 και 80+.

Ο μέγιστος αριθμός πόντων που μπορεί να μαζέψει σε έναν αγώνα ο νικητής είναι 4.000 και ο ελάχιστος 1.000. Λόγω της γρήγορης, επίπεδης διαδρομής εκτιμάται ότι ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ θα δώσει αρκετούς βαθμούς.

Με το πέρας της προκριματικής περιόδου, περίπου χίλιοι δρομείς θα προσκληθούν για να λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2021 που θα λάβει χώρα είτε στο Λονδίνο είτε στη Βοστώνη. Συγκεκριμένος αριθμός θα προσκληθεί βάσει της κατάταξής, αναλόγως των επιδόσεων στους προκριματικούς αγώνες, ενώ θα προσκληθεί επίσης ο πρώτος κάθε χώρας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Λεμεσού ΓΣΟ κ. Ανδρέας Σπύρου σχολίασε: «είμαστε ενθουσιασμένοι που ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ είναι πλέον ένας από τους προκριματικούς αγώνες του AbbottWMM Wanda Age Group World Rankings. Είμαστε ένας από τους πιο γνωστούς αγώνες της Ευρώπης και ελπίζουμε ότι η συμμετοχή μας στη σειρά θα ενθαρρύνει ακόμα περισσότερους δρομείς να συμμετέχουν και να βιώσουν αυτή τη μοναδική διαδρομή κατά το μήκος της ακτογραμμής της Λεμεσού. Είναι πολύ σημαντικό που ορισμένοι εκ των συμμετεχόντων θα έχουν την ευκαιρία να προκριθούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και τους ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία».

Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ, που αποτελεί το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Κύπρου και διοργανώνεται για 14η φορά, 21-22 Μαρτίου του 2020. Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός συμμετεχόντων και το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον από το εξωτερικό, έχουν εξαπλώσει τη φήμη της διοργάνωσης πολύ μακρύτερα από τα όρια της Κύπρου.

Για περισσότερες πληροφορίες για το AbbottWMM Wanda Age Group World Rankings επισκεφθείτε το www.worldmarathonmajors.com και για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ στο www.limassolmarathon.com.

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση

X