ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποινή πέντε θέσεων στον Φερστάπεν!

Θα εκκινήσει 7ος στο Κατάρ

Ο Μαξ Φερστάπεν πήρε με ποινή μετά τις κατατακτήριες του GP Κατάρ, γιατί πέρασε διπλές κίτρινες σημαίες.

Μετά από πολύωρη σύσκεψη, οι αγωνοδίκες του GP Κατάρ αποφάσισαν να τιμωρήσουν τον Μαξ Φερατάπεν με ποινή 5 θέσεων στην εκκίνηση του αγώνα για παραβίαση του κανονισμού που αφορά τις κίτρινες σημαίες.

Στην ολοκλήρωση του τελευταίου γύρου του στις χθεσινές κατατακτήριες δοκιμές, ο Ολλανδός της Red Bull Racing πέρασε από την ευθεία της πίστας με διπλές κίτρινες σημαίες να κυμματίζουν, λόγω του κλαταρίσματος του Πιέρ Γκασλί σε εκείνο το σημείο.

Λίγα λεπτά πριν από τη δημοσίευση της ποινής του Φερστάπεν, οι αγωνοδίκες ανακοίνωσαν ότι ο Βάλτερι Μπότας τιμωρήθηκε με ποινή 3 θέσεων στην εκκίνηση, επίσης για παραβίαση του κανονισμού για την κίτρινη σημαία. Η παράβαση του Μπότας έγινε στο ίδιο σημείο με εκείνο του Φερστάπεν αλλά ο Φινλανδός πέρασε αργότερα, όταν πλέον δεν υπήρχε διπλή κίτρινη σημαία αλλά μονή, και αυτός ήταν ο λόγος που πήρε μόνο 3 θέσεις.

Υπό διερεύνηση για το ίδιο συμβάν και στο ίδιο σημείο ήταν ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari, αλλά ο Ισπανός μείωσε σημαντικά την ταχύτητά του όταν έφτασε στο σημείο και έτσι δεν τιμωρήθηκε.

Πηγή: gazzetta.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Auto  |  Formula 1

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση