ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

H εξέλιξη της υβριδικής τεχνολογίας στη Formula 1 (video)

Η υβριδική εποχή στη Formula 1 έφερε περισσότερη τεχνογνωσία και πολύ πιο σύγχρονες υλοποιήσεις στη συγκεκριμένη τεχνολογία

Όπως θα θυμάστε, η Formula 1 «συστήθηκε» για πρώτη φορά με την υβριδική τεχνολογία το 2007. Ήταν η χρονιά που είδαμε συστήματα όπως το ERS (Energy Recovery System) και το KERS (Kinetic Energy Recovery System), όμως η τεχνογνωσία ήταν σε πολύ πρώιμο στάδιο. Από το 2014 και μετά τα μονοθέσια δεν χρησιμοποιούσαν την υβριδική τεχνολογία μόνο σαν συστήματα ενίσχυσης της απόδοσης, αλλά αποτέλεσαν μέρος της βασικής μονάδας ισχύος. 

Από εκεί που τα συστήματα αρχικά ζύγιζαν πάνω από 100 κιλά, αλλά είχαν βαθμό απόδοσης κάτω από 40% (το 2007), πλέον το βάρος έχει μειωθεί στα 20 κιλά συνολικά και η απόδοση έχει ξεπεράσει το 95%! Η Mercedes με ένα βιντεάκι που ανέβασε στο επίσημο κανάλι της στο YouTube μας δίνει όλες τις πληροφορίες, για την εξέλιξη της υβριδικής τεχνολογίας στη Formula 1 από το 2007 που την είδαμε για πρώτη φορά, μέχρι και σήμερα. Να τονίσουμε φυσικά, ότι η εξέλιξη σε αυτό τον τομέα της F1 έφερε μεγάλη πρόοδο και στα αυτοκίνητα παραγωγής.

Πηγή: gazzetta.gr

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση

X