ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τσιτσιπάς: «Παθιάζομαι πολύ για την ανάπτυξη του τένις στην Ελλάδα»

«Θέλω να προωθήσω το άθλημα»

 

Στην πρόθεσή του να βοηθήσει τα νέα παιδιά που ασχολούνται με το τένις στην χώρα μας, στάθηκε σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της παρουσίας του στο United Cup ο Στέφανος Τσιτσιπάς!

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αποκάλυψε ότι έχει πλάνα στο μυαλό του για να συμβάλει όσο μπορεί στην ανάπτυξη του αθλήματος, τονίζοντας ότι θέλει να είναι εκεί για τις νέες γενιές όταν θα χρειαστεί να ανέβουν τα σκαλοπάτια και να συνεχίσουν να ονειρεύονται να φτάσουν εκεί που έχουν καταφέρει να φτάσουν εκείνος και η Μαρία Σάκκαρη!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Προσωπικά έχω βάλει ένα πλάνο, το οποίο θέλω να εφαρμόσω σε μερικά χρόνια από τώρα. Δεν πρόκειται να περιμένω να γίνει κάτι από τη δική μας ομοσπονδία, δεν θα έχουν την ευθύνη γι' αυτό. Είναι θέμα προσωπικό και είναι κάτι το οποίο θα ήθελα να δημιουργήσω σε μερικά χρόνια. Δεν θα πω ακριβώς τι είναι, αλλά έχω κάτι στο μυαλό μου και το έχω συζητήσει και με την ομάδα μου. Φυσικά, είναι ευπρόσδεκτη σε αυτό και η Μαρία, η οποία είχε κάνει μεγάλα πράγματα στο tour πριν από εμένα κι εγώ ακολούθησα.

Μαζί είμαστε πιο δυνατοί και μπορούμε να καταφέρουμε μεγαλύτερα πράγματα. Για μένα είναι ένα πάθος και δεν έχει να κάνει με χρήματα. Παθιάζομαι πολύ για την ανάπτυξη του τένις στην Ελλάδα και εύχομαι στο μέλλον να βρω τον χρόνο γιατί είναι κάτι που με απασχολεί τους τελευταίους μήνες. Αυτό που με κρατάει στάσιμο είναι ο χρόνος, δεν έχω χρόνο να κάτσω κάτι και να χτίσω αυτό που θέλω. Εύχομαι στο μέλλον να βρω χρόνο για να το κάνω.

Αγαπάω τα παιδιά πάρα πολύ και μου αρέσει να βρίσκομαι δίπλα τους. Κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με το τένις. Είμαι πάντα πρόθυμος μα βοηθήσω οποιοδήποτε νέο παίκτη, κυρίως όταν είναι από τη χώρα μας. Είχα και ην ευκαιρία να είμαι "μέντορας" του Στέφανου Σακελλαρίδη για μερικές μέρες εδώ στο Σίδνεϊ. Έχω βρεθεί σε ορισμένες καταστάσεις στην καριέρα μου στις οποίες δεν έχουν βρεθεί πολλοί Έλληνες και θέλω να συνεχιστεί αυτή η κληρονομία και να προωθήσω το άθλημα με τον δικό μου τρόπο. Θέλω και να είμαι εκεί για τις νέες γενιές όταν θα χρειαστεί να ανέβουν τα σκαλοπάτια και να συνεχίσουν να ονειρεύονται να φτάσουν εκεί που έχουμε φτάσει εγώ και η Μαρία, να υπάρχει και μια υποστήριξη γιατί δεν γίνεται έτσι».

Πηγή: sport-fm.gr

Τέννις: Τελευταία Ενημέρωση