ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τσιτσιπάς: «Οι νέες μπάλες φταίνε για τον τραυματισμό μου»

Ο 25χρονος τενίστας συμφώνησε με τον Μεντβέντεφ για τις νέες μπάλες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ετοιμάζεται να ριχτεί στη μάχη του Miami Open, έχοντας ταλαιπωρηθεί από τραυματισμό στον αγκώνα.

Σύμφωνα με τον 25χρονο, οι νέες μπάλες ευθύνονται για τον τραυματισμό του, δίνοντας συνέχεια, ουσιαστικά, στα παράπονα που είχε εκφράσει ο Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Τσιτσιπάς τόνισε: "Νομίζω πως το μεγαλύτερο ζήτημα φέτος είναι η αλλαγή στις μπάλες και αυτό είναι ένα θέμα που έχουμε συζητήσει όλοι οι παίκτες μεταξύ μας. Οι μπάλες θα έπρεπε να είναι ίδιες σε όλα τα τουρνουά και ειδικά σε αυτά που είναι σε σκληρή επιφάνεια. Αυτό θα μας ωφελούσε όλους και θα προστάτευε τους παίκτες από τραυματισμούς.

Έχω ακούσει σχόλια από άλλους παίκτες σχετικά με τις μπάλες στην αρχή της χρονιάς και πως αυτό [η αλλαγή] είχε σοβαρό αντίκτυπο στους ώμους τους, τους καρπούς τους, τα χέρια τους γενικά. Πιστεύω πως και ο δικό μου τραυματισμός προήλθε από αυτό".

Ο Τσιτσιπάς είχε παίξει και στο Indian Wells, αναγκαστικά, όπως αποκάλυψε ο ίδιος: "Ελπίζω να παίξω χωρίς πόνο στο Μαϊάμι, να μπορέσω να μπω στο κορτ και να δείξω κάτι διαφορετικό από αυτό που έδειξα στο Indian Wells. Ήταν ένα τουρνουά στο οποίο υπέφερα πολύ, δεν μου ήταν εύκολο να είμαι στο κορτ και κάπως αναγκάστηκα να το κάνω. Στην πραγματικότητα, δεν ήθελα [να αγωνιστώ]. Υπάρχει ένας συγκεκριμένος κανόνας στο ΑΤΡ που υποχρεώνει να παίξεις σε αυτά τα μεγάλα τουρνουά και εγώ δεν είμαι παίκτης που του αρέσει να αποσύρεται ή να τα παρατάει μετά από μερικά παιχνίδια.

Όταν παίζεις με τραυματισμένο χέρι, δεν το διασκεδάζεις τόσο. Προσπαθείς απλά να επιβιώσεις και να πας παρακάτω, τίποτα περισσότερο. Επικεντρώνεσαι πάρα πολύ στα εστωτερικά ζητήματα παρά στα εξωτερικά.

Ελπίζω να μπορέσω να το διασκεδάσω λίγο περισσότερο εδώ [στο Μαϊάμι] και να μη σκέφτομαι τόσο το χέρι μου. Ευτυχώς, νιώθω καλύτερα τώρα".

Πηγή: aek365.org

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Τέννις: Τελευταία Ενημέρωση