ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κύργιος: «Έπασχα από σοβαρή κατάθλιψη»

Μίλησε για την άγνωστη μάχη του

Για την άγνωστη μάχη του με την κατάθλιψη μίλησε ο Νικ Κύργιος στη Sunday Telegraph. Ο Αυστραλός (με ελληνικές ρίζες) τενίστας αναφέρθηκε στη μοναχική ζωή που ακολουθεί κάποιος που ασχολείται με το άθλημα στο δικό του επίπεδο.

«Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι καταλαβαίνουν πόσο μοναχικό μπορεί να είναι ένα άθλημα, όπως το τένις. Είσαι μόνος στο γήπεδο. Δεν μπορείς πραγματικά να μιλήσεις σε κανέναν. Πρέπει να βρεις τη λύση μόνος σου», τόνισε και πρόσθεσε:

«Θυμάμαι ότι ξύπνησα στην Σαγκάη πριν από ένα χρόνο. Ηταν 4 το απόγευμα και ήμουν ακόμα στο κρεβάτι με τις κουρτίνες κλειστές. Δεν ήθελα να δω το φως της ημέρας», διηγείται ο Κύργιος, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 45 της παγκόσμιας κατάταξης και συνεχίζει: «Στο παρελθόν, έπασχα από σοβαρή κατάθλιψη. Ένιωθα ότι κανείς δεν ήθελε να με ξέρει ως άτομο, ότι με έβλεπαν ως τενίστα και μόνο για να χρησιμοποιούν. Δεν ένιωθα ικανός να εμπιστευτώ κανέναν. Ηταν ένα μοναχικό και σκοτεινό μέρος. Πολλοί άνθρωποι μου άσκησαν πίεση, ενώ άσκησα κι εγώ, μεγάλη πίεση στον εαυτό μου. Έχασα όλη τη χαρά στο παιχνίδι και έχανα τον έλεγχο. Είχα κατάθλψιψη και δεν αντιδρούσα, εξ΄ αιτίας αυτού, που νόμιζα ότι έπρεπε να είμαι».

Ο 25χρονος τενίστας είναι γνωστός για το ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του, αλλά και τη φιλανθρωπική του δράση, καθώς έλαβε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει χρήματα για τα θύματα των θανατηφόρων πυρκαγιών που έπληξαν το περασμένο καλοκαίρι στην Αυστραλία, ενώ ασχολείται και με το ίδρυμα του, για τα παιδιά που ζουν σε μειονεκτική θέση. «Μου λείπει πραγματικά να κάνω περιοδεία. Αλλά δεν ζω και αναπνέω για το τένις. Υπάρχουν και άλλα πράγματα που μου αρέσει να κάνω», σχολίασε ο Κύργιος.

Τέννις: Τελευταία Ενημέρωση