ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τέλος εποχής για τον Κυριάκο Ιωάννου!

Ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές του στίβου

24sports team

info@24sports.com.cy

Το τέλος της πλούσιας καριέρας του ανακοίνωσε ο αθλητής του άλματος ύψους Κυριάκος Ιωάννου. Ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές που γνώρισε ο κυπριακός στίβος, εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Ο Ιωάννου κατέχει το ρεκόρ της Κύπρου με 2.35 στο άλμα εις ύψος, ενώ κατέκτησε δύο μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα στίβου. Το χάλκινο στην Οσάκα το 2007 και το ασημένιο στο Βερολίνο δύο χρόνια αργότερα.

Παράλληλα, κατέκτησε και μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Βαλένθια το 2008. Αυτό ήταν το χάλκινο.

Αναλυτικά, το συγκινητικό μήνυμά του στο Facebook:

Ένα ταξίδι έφτασε στο τέλος του! Ένα ταξίδι που ήταν γεμάτο όνειρα και στόχους!

Ένα ταξίδι όπου ξεκίνησε από μια μικρή χώρα την Κύπρο. Από εκεί ξεκίνησαν όλα τα όνειρα, να καταφέρω να γίνω ένας από τους καλύτερους άλτες του ύψους στον κόσμο. Και τα κατάφερα!

Σε όλη αυτή την πορεία υπήρξαν δύσκολες στιγμές, πόνος, τραυματισμοί, χειρουργεία, απογοητεύσεις, απορρίψεις… αλλά ομως και δάκρυα χαράς, υπερηφάνεια, πανηγυρισμοί, συγκινήσεις! Έτσι είναι όμως, φίλε, ο πρωταθλητισμός. Τίποτα δεν σου χαρίζεται, μόνο κερδίζεται. Με σκληρή δουλειά, αφοσίωση, αγάπη και πίστη για αυτό που κάνεις. Και αυτό με έκανε να τολμάω και ποτέ να μην τα παρατάω!

Κάπου εδώ όμως πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια μου, στην γυναίκα μου Άννα Καβαθά, στους γονείς μου, στον προπονητή μου Δημήτρη Ευθυμίου, σε όλους τους γιατρούς μου, στους φιλους μου και σε όλους τους χορηγούς μου που όλοι τους συνέλαβαν στις επιτυχίες μου αλλά ήταν πάντα δίπλα μου και στις αποτυχίες.

Ασφαλώς ένα μεγάλο ευχάριστο στην ομοσπονδία μου ΚΟΕΑΣ και τον ΚΟΑ για όλη την στήριξη που μου παρείχαν όλα αυτά τα χρόνια. Ένα όμορφο ταξίδι που έφτασε στο τέλος του, ίσως όχι με τον καλύτερο τρόπο λόγο του COVID, θα ήθελα να τελείωνε με ένα τελευταίο αγώνα μου, όμως επιφυλάσσομαι στο άμεσο μέλλον για ένα αγώνα επίδειξης από παλιούς και νέους άλτες του ύψους. Ευχαριστώ το Θεό που με αξίωσε να καταφέρω και να βιώσω τα όνειρα μου. Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς!!!

Με εκτίμηση

Κυριάκος Ιωάννου

Στίβος: Τελευταία Ενημέρωση