ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σκέψεις για επιπλέον αγώνες στίβου λόγω αναβολής των Ολυμπιακών

Για να καλυφθεί το κενό

Την πιθανότητα να διοργανωθούν αγώνες στίβου για να καλύψουν το αγωνιστικό κενό από την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων εξετάζουν η Παγκόσμια ομοσπονδία και η Παγκόσμια επιτροπή αθλητών στίβου, όπως αποκάλυψε με ανακοίνωση η τελευταία.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται οι αγώνες αυτή να δίνουν και ολυμπιακά εισιτήρια, καθώς δεν είχε ολοκληρωθεί η σεζόν πριν τη διακοπή λόγω της πανδημίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
«Η παγκόσμια επιτροπή αθλητών στίβου υποδέχεται με χαρά την απόφαση της ιαπωνικής κυβέρνησης και της ΔΟΕ να αναβάλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο για το 2021. Πιστεύουμε πως αυτή τη απόφαση προσφέρει την ηρεμία που χρειάζονται οι αθλητές σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, αλλά επίσης επιτρέπει στους αθλητές να επικεντρωθούν στο πώς να μείνουν υγιείς και να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αυτής της πρωτοφανούς παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης.

Καταλαβαίνουμε πως αρκετές απορίες έχουν μείνει αναπάντητες. Όσο περνάει ο καιρός, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε στενά με την Παγκόσμια Ομοσπονδία και άλλες ομάδες του αθλήματος για να βρούμε απαντήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε ξεκινήσει, μαζί με την Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου, να ερευνούμε την πιθανότητα να προσφερθούν αγωνιστικές ευκαιρίες αυτή τη χρονιά, εφόσον είναι ασφαλές να συμβεί κάτι τέτοιο.

Επιπρόσθετα, σκοπεύουμε να είναι μέρος της διαδικασίας στο τωρινό σύστημα της Ολυμπιακής πρόκρισης. Διαβεβαιώνουμε τους αθλητές πως οι ανησυχίες τους θα ληφθούν υπόψιν πριν εφαρμοστούν οποιεσδήποτε τροποποιήσεις στο σύστημα.

Αυτή τη στιγμή ζητάμε από τους αθλητές να ακολουθήσουν τις υποδείξεις της κυβέρνησης και των υγειονομικών Αρχών, να μένουν σπίτι, ώστε να διαφυλάξουν την υγεία αυτών που βρίσκονται γύρω τους. Μαζί μπορούμε να είμαστε μέρος της λύσης και όταν φτάσει η ώρα να γίνουμε μέσω του στίβου ο φάρος της έμπνευσης που χρειάζεται ο κόσμος
».

Στίβος: Τελευταία Ενημέρωση

X