ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Στόχος το διεθνές μίτινγκ στην Λεμεσό να γίνει θεσμός»

Δηλώσεις του προέδρου του ΚΟΑ

Με τη συμμετοχή αρκετών αθλητών, ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζει ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, διεξάγεται σήμερα (10/5) στη Λεμεσό το 1ο διεθνές μίτινγκ στίβου στην Κύπρο. Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και την εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τη Στέλλα Σωκράτους.

Τα κυριότερα σημεία:

Για το διεθνές μίτινγκ στίβου: «Είναι μια πάρα πολύ σημαντική μέρα. Είναι το πρώτο διεθνές μίτινγκ. Συγχαίρω την ΚΟΕΑΣ για τη δουλειά της. Ήρθαν με την ιδέα, εμείς αγκαλιάσαμε την προσπάθεια. Είναι και οι χορηγοί βεβαίως που χωρίς αυτούς δεν θα γινόταν κάτι. Γενικά είναι μια ευκαιρία για τον Κύπριο φίλαθλο και όχι μόνο να παρακολουθήσει το μίτινγκ».

Για το πλάνο: «Θα προσπαθήσουμε να το καθιερώσουμε και να το διοργανώσουμε ξανά. Επανερχόμαστε σιγά σιγά μετά την πανδημία. Είναι σημαντικό να το αγκαλιάσει ο κόσμος».

Για τους αθλητές: «Είναι ο Τεντόγλου, ο Ορτέγα και αρκετοί ακόμη. Κοντά στις 9 παρά θα υπάρχει η μεγάλη κούρσα στα 110 με εμπόδια».

Για το μέλλον του Τσιρείου: «Το Τσίρειο υπηρέτησε πιστά τις ομάδες της Λεμεσού και τον αθλητισμό της Κύπρου. Κανείς δεν μπορεί να πει κακή κουβέντα για το Τσίρειο και το ΓΣΟ. Θα συνεχίσει να εργάζεται για τον αθλητισμό. Μπορεί να μετατραπεί σε ένα εθνικό αθλητικό κέντρο στίβου Β’ και επί αυτού έδωσε το οκ και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ασφαλώς θα φιλοξενεί και κάποιες ομάδες».

Για το πότε θα είναι έτοιμο το γήπεδο της Λεμεσού: «Είμαστε σε συνεχείς επαφές. Είμαι στο νέο γήπεδο αυτή τη στιγμή και έχουμε μια συνεδρία. Ο εργολάβος είχε πει στον ΠτΔ ότι 25 Αυγούστου θα παραδώσουν το γήπεδο. Γίνονται όλες οι ενέργειες για τα παρεμφερή, τον αθλητικό εξοπλισμό κλπ. Οι ειδικοί λένε πως θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα. Ο ΠτΔ ρωτά συνεχώς για το γήπεδο της Λεμεσού μιας και είναι και δικό του παιδί».

Για τον χλοοτάπητα: «Τον Μάιο θα γίνει η φύτευση του χλοοτάπητα κανονικά».

Για τα καθίσματα: «Έχουν παραγγελθεί και θα τοποθετηθούν κανονικά».

Για την κάρτα φιλάθλου: «Είχαμε εκδώσει και ανακοίνωση επί του θέματος. Όποιος έχει πρόβλημα μπορεί να πηγαίνει στον ΚΟΑ ή στα τηλέφωνα για να μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο».

Για τον αριθμό νέων καρτών: «Το τελευταίο δεκαήμερα είχαμε περίπου 2 χιλιάδες νέες κάρτες. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και θα αυξηθεί».

Για τη βία εκτός γηπέδων: «Μας στεναχωρεί. Ο ΠτΔ έδειξε ενδιαφέρον επί του θέματος. Χθες παρά το γεγονός πως υπήρχαν όλα τα μέτρα και δεν έσπασε μύτη, κάηκαν αυτοκίνητα. Μέσα στους αγωνιστικούς χώρους ξεπεράσαμε τα προβλήματα. Πλέον είναι έξω και πρέπει να κάνουμε κάτι. Οφείλω να πω ότι η αστυνομία έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά αλλά αυτό που έγινε με τα αυτοκίνητα ίσως δεν προβλέφθηκε».

Στίβος: Τελευταία Ενημέρωση