Τι έκανε ο Εμμανουήλ Καραλής στη Λωζάνη! Ο Έλληνας πρωταθλητής πέταξε στα 6,16 μέτρα στο Diamond League και σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο, σε μία ακόμη σπουδαία στιγμή της ήδη εντυπωσιακής του πορείας.
Ο Μανόλο είχε αποτύχει στην πρώτη του προσπάθεια στα 6,16μ., όμως δεν πτοήθηκε. Στη δεύτερη ευκαιρία του πέρασε με επιτυχία τον πήχη και ξέσπασε σε πανηγυρισμούς, γνωρίζοντας την αποθέωση από το κοινό της Λωζάνης.
Μάλιστα, το επίτευγμα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία από το γεγονός πως στις εξέδρες και στον αγωνιστικό χώρο βρισκόταν ο Μόντο Ντουπλάντις, ο οποίος είχε περάσει νωρίτερα τα 6,16μ. με την πρώτη του προσπάθεια. Ο Σουηδός σούπερ σταρ χειροκρότησε τον Καραλή για τη μεγάλη του προσπάθεια.
Τα 6,16μ. αποτελούν πλέον την καλύτερη επίδοση της καριέρας του Καραλή στον ανοιχτό στίβο, καθώς μέχρι σήμερα το ατομικό του ρεκόρ ήταν στα 6,08μ.
Ο Έλληνας επικοντιστής, πάντως, έχει ήδη ανέβει ακόμη ψηλότερα μέσα στο 2026. Το απόλυτο ατομικό του ρεκόρ παραμένει στα 6,17μ., επίδοση που σημείωσε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Παιανία.
Πηγή: sport-fm.gr




































