ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Τεντόγλου!

Έκανε ένα εντυπωσιακό τελευταίο άλμα στα 8,52μ και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο

Το έκανε ξανά στο φινάλε ο Μίλτος Τεντόγλου και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης!

Ο Έλληνας πρωταθλητής χρειαζόταν ένα τεράστιο άλμα για να ξεπεράσει τον Γουέινι Πίνοκ και το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο στην τελευταία προσπάθειά του, «ταξιδεύοντας» στα 8,52μ! Αυτό ήταν και το πρώτο του χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Έτσι, άφησε στην δεύτερη θέση τον Τζαμαϊκανό με 8,50μ, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Τάτζαϊ Γκέιλ, επίσης από τη χώρα της Καραϊβικής, με 8,27μ.

Ο Τεντόγλου ξεκίνησε εντυπωσιακά, κάνοντας ένα απίθανο άλμα στα 8.50μ, με τον Πίνοκ να φτάνει στα 8,40μ. Στο δεύτερο, όμως, ο Τζαμαϊκανός έκανε επίσης 8,50μ και σε συνδυασμό με το άκυρο άλμα του Έλληνα πρωταθλητή, πέρασε αυτός πρώτος, καθώς είχε καλύτερο δεύτερο άλμα.

Το τρίτο άλμα του Τεντόγλου τον κράτησε για έναν πόντο στη δεύτερη θέση, καθώς έφτασε τα 8.39μ, ενώ ο Πίνοκ παράτησε την προσπάθειά του στη... μέση με 6.39μ.

Άκυρο ήταν το άλμα του 25χρονου Έλληνα στην τέταρτη προσπάθεια, ενώ στην πέμπτη έφτασε τα 8.30μ, με αποτέλεσμα να ψάχνει ένα σπουδαίο άλμα στο φινάλε για να είναι αυτός που θα πάρει το χρυσό!

Κάτι που κατάφερε να το κάνει πραγματικότητα. Έχοντας τεράστια πίστη στον εαυτό του και την υποστήριξη του κοινού, ο Τεντόγλου πέταξε στα 8,52μ και σε συνδυασμό με τα 8.38μ του Τζαμαϊκανού, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, το οποίο ήταν και το πρώτο του σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα!

sport-fm.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Στίβος: Τελευταία Ενημέρωση