ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ηχηρό μήνυμα ισότητας από το «Blackend Goggle Challenge» της Καρολίνας Πελενδρίτου

Όλοι οι συμμετέχοντες κολύμπησαν 50μ ελεύθερο βιώνοντας από πρώτο χέρι τη δυσκολία του να πρέπει να κολυμπήσεις ευθεία χωρίς να βλέπεις καθόλου

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στο «Blackend Goggle Challenge», την Φιλανθρωπική Κολυμβητική Ημερίδα που διοργάνωσε την Παρασκευή, 21 Απριλίου στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Λεμεσού η τρεις φορές χρυσή Παραολυμπιονίκης Καρολίνα Πελενδρίτου, με τη στήριξη της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτας Δημητρίου, υπό την αιγίδα του ΚΟΑ.

Πάνω από εκατό κολυμβητές / τριες αλλά και απλός κόσμος εξάντλησαν τις εκατό θέσεις συμμετοχής που είχαν προβλεφθεί, κολύμπησαν βυθισμένοι στο απόλυτο σκοτάδι φορώντας μαύρα γυαλάκια σαν αυτά που φοράει η Πελενδρίτου όταν αγωνίζεται, στέλνοντας έτσι μήνυμα ισότητας για τα άτομα με αναπηρίες, τόσο στον αθλητισμό όσο και στη ζωή.

Καθώς όλα τα έξοδα της διοργάνωσης καλύφθηκαν από χορηγούς, στο σύνολο τους τα έσοδα από το αντίτιμο συμμετοχής και τις εισφορές θα διατεθούν για τη δημιουργία υποδομής για κολυμβητές με αναπηρία.

Την Πρόεδρο της Βουλής εκπροσώπησε η βουλεύτρια Λεμεσού κ. Φωτείνη Τσιρίδου η οποία μετέφερε χαιρετισμό της κ. Δημητρίου. Παρέστησαν επίσης ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας, ο κ. Χαράλαμπος Χρήστου εκ μέρους της ΟΠΑΠ Κύπρου, η κ. Κάλλη Χατζηϊωσήφ εκ μέρους του ΔΣ του ΚΟΑ, ο κ. Άντρος Παναγιώτου εκ μέρους της Remedica και ο κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος, Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού.

Την πολυπληθέστερη ομάδα στην ανοικτή κατηγορία είχε η Prime Insurance ενώ με ομάδες είχαν οι Ναυτικοί Όμιλοι Λεμεσού, Κερύνειας, Λακατάμιας, Πάφου και ο ΑΠΟΕΛ.

Όλοι οι συμμετέχοντες κολύμπησαν 50μ ελεύθερο βιώνοντας από πρώτο χέρι τη δυσκολία του να πρέπει να κολυμπήσεις ευθεία χωρίς να βλέπεις καθόλου, χρησιμοποιώντας τις υπόλοιπες σου αισθήσεις. Κτύπησαν αρκετές φορές στα διαχωριστικά και φυσικά μετά δυσκολίας. Στις δηλώσεις τους στάθηκαν στον ισχυρό συμβολισμό της ημέρας αλλά και στη μοναδική εμπειρία του να προσπαθείς να κολυμπήσεις χρησιμοποιώντας άλλες αισθήσεις πλην της όρασης.

Σημειώνεται ότι η Καρολίνα διαγωνίζεται με τα μαύρα γυαλάκια από το «Τόκυο 2020» και μετά όταν λόγω επιδείνωσης της όρασής της αφού πλέον κολυμπάει σε κατηγορία όπου μετέχουν και αθλήτριες με πλήρη απώλεια όρασης, έτσι χρησιμοποιούνται τα μαύρα γυαλάκια για διεξάγονται οι αγώνες επί ίσοις όροις

Πριν την ημερίδα οι Ιωάννης Αλεξάκης και Αντώνης Τσολάκης, μέλη της προπονητικής ομάδας της Καρολίνας, εισήγαγαν τους αθλητές στις βασικές αρχές της κολύμβησης στο σκοτάδι. Την Καρολίνα συνόδευε σχεδόν σε όλη την εκδήλωση η Liberty, σκύλος – οδηγός της.

Στις δηλώσεις της η Πελενδρίτου δήλωσε συγκινημένη για την αθρόα συμμετοχή ενώ πρόσθεσε πως «η νέα γενιά έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα πως κάποια πράγματα μπορούν να αλλάξουν και τελικά θα αλλάξουν στην Κύπρο τα επόμενα χρόνια ώστε η πατρίδα μας να γίνει πιο συμπεριληπτική τόσο στον αθλητισμό όσο και σε ολόκληρη την κοινωνία της».

Χορηγοί του «Blackend Goggle Challenge» ήταν η ΟΠΑΠ Κύπρου, η Τράπεζα Κύπρου και ο Δήμος Λεμεσού. Την εκδήλωση υποστήριξαν η Prime Insurance, η Remedica, η Swans, η Hercules και η Sans Frontieres. Επίσημος αερομεταφορέας ήταν οι Κυπριακές Αερογραμμές.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι το alphanews.live, ο ΣΠΟΡ FM 95.0 και το 24sports.com.cy. Οργάνωση Total Sports Marketing.

Ανακοινώσεις: Τελευταία Ενημέρωση