ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Blackend Goggle Challenge»: Κολυμπώντας στο απόλυτο σκοτάδι για καλό σκοπό (vid)

Μια ημερίδα όπου όλοι οι συμμετέχοντες κολύμπησαν με μαύρα γυαλάκια που δεν επιτρέπουν στο φως να τα διαπεράσει

Ημέρα «Blackend Goggle Challenge» η σημερινή με την τρεις φορές Χρυσή Παραολυμπιονίκη Καρολίνα Πελενδρίτου να κολυμπά μαζί με όλους τους συμμετέχοντες με μαύρα γυαλάκια που δεν επιτρέπουν στο φως να τα διαπεράσει για καλό σκοπό.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Προέδρου της Βουλής κ. Αννίτας Δημητρίου και ήταν υπό την αιγίδα του ΚΟΑ.

Το πρόγραμμα περιείχε την τελετή έναρξης με ομιλίες από την Καρολίνα Πελενδρίτου, την Βουλεύτρια Φωτεινή Τσιρειδου, τους εκπροσώπους του ΚΟΑ και του ΟΠΑΠ, Κάλλη Χατζηιωσήφ και Πάμπο Χρίστου αλλά και του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα. Ακολούθησαν σεμινάριο και οδηγίες για την κολύμβηση με τα blackend goggles, προθέρμανση, αγώνες και τελετή απονομών.

50μ ελεύθερο στο απόλυτο σκοτάδι

Όλοι οι διαγωνιζόμενοι κολύμπησαν 50μ ελεύθερο φορώντας μαύρα γυαλάκια (blackend goggles) σαν αυτά που φοράει η Πελενδρίτου όταν αγωνίζεται. Πρόκειται για ειδικά κολυμβητικά γυαλιά μαύρου χρώματος από τα οποία δεν περνάει η παραμικρή ακτίδα φωτός και βυθίζουν τον αθλητή στο απόλυτο σκοτάδι. Χρησιμοποιούνται στην κατηγορία αθλητών S11 στην οποία συμμετέχουν άτομα με μεγάλη ή ολική απώλεια όρασης ώστε να διασφαλιστεί ότι όλοι διαγωνίζονται επί ίσοις όροις.

Τα έσοδα για καλό σκοπό

Το κόστος της απλής συμμετοχής ήταν στα €10, ενώ για τις ειδικές κατηγορίες, οι συμμετέχοντας έδωσαν €50. Όλα τα έσοδα θα δοθούν σε σκοπό σχετικό με τον Παραθλητισμό τον οποίο θα αποφασίσει η Πελενδρίτου.

*Περισσότερο φωτογραφικό υλικό στο photo gallery

Ανακοινώσεις: Τελευταία Ενημέρωση