ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Καρολίνα Πελενδρίτου σε προκαλεί να κολυμπήσεις με μαύρα γυαλάκια

Η κολυμβητική ημερίδα με τίτλο «Blackend Goggle Challenge» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 21 Απριλίου

Η τρις Χρυσή Παραολυμπιονίκης Καρολίνα Πελενδρίτου προσκαλεί και προκαλεί αθλητές, αθλούμενους αλλά και οποιονδήποτε άλλον θα ήθελε να προσφέρει, βιώνοντας παράλληλα μια μοναδική εμπειρία, να κολυμπήσουν μαζί την Παρασκευή, 21 Απριλίου φορώντας μαύρα γυαλάκια.

Η κολυμβητική ημερίδα με τίτλο «Blackend Goggle Challenge» θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Λεμεσού από τις 11:00 έως τις 14:00 με την στήριξη της Προέδρου της Βουλής κ. Αννίτας Δημητρίου ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ΚΟΑ.

50μ ελεύθερο στο απόλυτο σκοτάδι

Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα κολυμπήσουν 50μ ελεύθερο φορώντας μαύρα γυαλάκια (blackend goggles) σαν αυτά που φοράει η Πελενδρίτου όταν αγωνίζεται. Πρόκειται για ειδικά κολυμβητικά γυαλιά μαύρου χρώματος από τα οποία δεν περνάει η παραμικρή ακτίδα φωτός και βυθίζουν τον αθλητή στο απόλυτο σκοτάδι. Χρησιμοποιούνται στην κατηγορία αθλητών S11 στην οποία συμμετέχουν άτομα με μεγάλη ή ολική απώλεια όρασης ώστε να διασφαλιστεί ότι όλοι διαγωνίζονται επί ίσοις όροις.

Τα έσοδα για καλό σκοπό

Το κόστος συμμετοχής είναι €10 για αθλητές και όλα τα έσοδα από τις συμμετοχές θα δοθούν σε σκοπό σχετικό με τον Παραθλητισμό τον οποίο θα αποφασίσει η Πελενδρίτου.

Οι αθλητές θα αγωνιστούν σε κατηγορίες ανάλογα με το φύλο και την ηλικία τους ενώ θα υπάρξει ανοικτή κατηγορία για όλο τον κόσμο και ειδικές κατηγορίες για διάσημους και all-stars. Το κόστος συμμετοχής στις ειδικές κατηγορίες είναι €50.

Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα πάρουν αναμνηστικό σκουφάκι και μετάλλιο τερματισμού.

«Η εκδήλωση αυτή αποσκοπεί πρωτίστως στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας προς την κατεύθυνση της ισότητας ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρίες και ειδικότερα στην μετάδοση του μηνύματος ότι τα άτομα με αναπηρίες μπορούν και πρέπει να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και οι αθλητικοί φορείς οφείλουν να υποβοηθήσουν αυτή την ενασχόληση, παρέχοντάς τις απαραίτητες υποδομές» δηλώνει σχετικά η Καρολίνα Πελενδρίτου.

Ποια είναι η Καρολίνα Πελενδρίτου

Η Καρολίνα Πελενδρίτου είναι τρεις φορές Χρυσή Παραολυμπιονίκης, κάτοχος έξι Παραολυμπιακών μεταλλίων και παγκόσμιων ρεκόρ ενώ παράλληλα, λόγω της επιμονής και της μαχητικότητάς της αποτελεί πρότυπο για χιλιάδες άτομα που καθημερινά καταφέρνουν να ξεπερνούν τα εμπόδια της ζωής και να επιτυγχάνουν, καθένας στο δικό του τομέα.

Η Πελενδρίτου αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την όρασή της από την εφηβική ηλικία. Η όρασή της σταδιακά επιδεινώνεται και παρότι η απώλεια δεν είναι ολική, εντούτοις, από τους Παρα-Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκυο 2020» αγωνίζεται στην κατηγορία αθλητών με ολική απώλεια όρασης (S11), εξ ου και φοράει τα μαύρα που απαιτεί η κατηγορία προκειμένου να διασφαλίζεται ότι όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με τους ίδιους όρους.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΣΠΟΡ FM 95 & 24sports

Ανακοινώσεις: Τελευταία Ενημέρωση