ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι συμβαίνει με τον Χορταρέα; - «Ουδέποτε υπήρξε κληρικός»

Μητρόπολη Λαγκαδά διαψεύδει ότι ανήκει σε αυτή την Ιερά Μονή

Τον Ιούλιο που μας πέρασε έγινε γνωστό πως ο γνωστός αστρολόγος Νίκος Χορταρέας αποφάσισε να ακολουθήσει το δρόμο του Θεού. Ο πρώην αστρολόγος, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, είχε χειροτονηθεί στην Μητρόπολη Λαγκαδά και λεγόταν «πατήρ Κυπριανός». Πριν από μερικές μέρες η εφημερίδα «Espresso» δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία του πατήρ Κυπριανού μέσα από την εκκλησία. Ο ίδιος φαίνεται να στέκεται στο ιερό βήμα δίπλα στην αγία τράπεζα, φορώντας άμφια των κληρικών, δηλαδή φαιλόνιο και πετραχήλι. Όμως μυστήριο αποτελεί το τι πραγματικά τρέχει με τον πρώην αστρολόγο καθώς η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά απαρνείται τον Νίκο Χορταρέα. Το protothema.gr επικοινώνησε με την Ιερά Μονή Λαγκαδά η οποία μας επιβεβαίωσε πως το πρώην μέντιουμ δεν ανήκει στη Μονή. Μάλιστα εδώ και δύο μέρες είχε εκδώσει και σχετική ανανοίνωση για το θέμα

Διαψεύδει η Μητρόπολη Λαγκαδά

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά διαψεύδει ότι ο πατήρ Κυπριανός Χορταρέας, το εκκλησιαστικό όνομα του γνωστού αστρολόγου, υπήρξε κληρικός αυτής και πως ούτε είναι εγγεγραμμένος ως δόκιμος μοναχός ή μοναχός σε οπιαδήποτε Ιερά Μονή της Ιεράς Μητροπόλεως. Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης η οποία εξεδόθη την Τετάρτη, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με αφορμή παλαιότερες και νεότερες δημοσιεύσεις πού αφορούν τον π. Κυπριανό Χορταρέα εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης ανακοινούται ότι ουδέποτε υπήρξε κληρικός αυτής ούτε είναι εγγεγραμμένος ως δόκιμος μοναχός ή μοναχός σε οιαδήποτε Ιερά Μονή της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Οι δε επισκέψεις του στο Ερευνητικό Ινστιτούτο δια τη νόσο του Alzheimer και συναφών εγκεφαλικών διαταραχών, εν τοις ορίοις της καθ’ ημάς Επαρχίας, αφορούν σε προσωπικά δεδομένα του ιδίου».

Η ανακοίνωση που είχε δημοσιευτεί τον Ιούλιο του 2019

Πάντως εδώ αξίζει να σημειωθεί πως αμέσως μετά την αποκάλυψη τον περασμένο Ιούλιο για τη νέα ζωή του γνωστού αστρολόγου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κκ Ιωάννου είχε αποστείλει ανακοίνωση ότι δέχεται τους πάντες… «Δεν δικαιολογείται έκπληξις διότι η ίδια η ζωή της Εκκλησίας είναι ένα θαυμαστό φαινόμενο, ένα φαινόμενο μεταποιητιτών δυνάμεων. Δεν υπάρχει απαξίωση στη ζωή της Εκκλησίας ουδενός. Δέχεται τους πάντες. Ο ψαράς γίνεται Απόστολος και ο διώκτης γίνεται Απόστολος, ο ληστής γίνεται ο ληστής του Παραδείσου και ο τελώνης και η πόρνη πάνε πιο μπροστά από αυτούς που είναι θεοσεβούμενοι στην εποχή τους. Ο μάγος, ο Κυπριανός με την πίστη του στον Χριστό μεταστρέφεται και γίνεται προστάτης των πιστών και των κατατρεγμένων και πολέμιος του διαβόλου. Είναι φαινόμενο θαυμαστό οι άνθρωποι που ζούσαν χθες μέσα στην πλάνη και μέσα στην απάτη να έχουν σήμερα μια αλλαγή στη ζωή τους. Μεταστρέφονται, βρίσκουν την Αλήθεια. Δεν περιφρονούν κανέναν, εμείς γιατί να τους περιφρονήσουμε; Που βλάπτει ένας άνθρωπος να επιθυμεί να γίνει Μοναχός;»

Πάντως αυτό που προκαλεί απορία είναι γιατί η Μητρόπολη που διαψεύδει ότι ο 63χρονος είναι ιερέας ή μοναχός της τον αποκαλεί «π. Κυπριανό».

Πηγή: protothema

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

X