ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Advertisement

ΟΗΕ: Πιέσεις σε FIFA και UEFA για «ban» στο Ισραήλ

Ο ΟΗΕ ζητά την αποβολή των ισραηλινών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις

Αλυσιδωτές είναι οι εξελίξεις αναφορικά με το μείζον ζήτημα της αποβολής του Ισραήλ, από τις διεθνείς ποδοσφαιρικές - και όχι μόνο - διοργανώσεις!

Η UEFA, αναμένεται σήμερα (23/9) να κάνει εκτελεστική επιτροπή και ψηφοφορία για το συγκεκριμένο ζήτημα, ωστόσο ήρθε μια ακόμη παρέμβαση για το συγκεκριμένο θέμα!

Το απόγευμα λοιπόν, ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) εξέδωσε ανακοίνωση κατά του Ισραήλ, κάνοντας λόγο για Γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας με εμπειρογνώμονες να ζητούν επισήμως, τον αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας του Ισραήλ, αλλά και όλων των συλλόγων του από τις διεθνείς ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, ως απαραίτητη απάντηση «για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης γενοκτονίας στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη».

Η ανακοίνωση του ΟΗΕ:

«Το συμπέρασμα της Εξεταστικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για τα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και του Ισραήλ, ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία είναι το τελευταίο σε έναν αυξανόμενο αριθμό διεθνών φορέων που επιβεβαιώνουν ότι διαπράττεται γενοκτονία στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη. Η Προσωρινή Διάταξη της 26ης Ιανουαρίου 2024 υπενθύμισε σε κάθε χώρα τις νομικές της υποχρεώσεις να ενεργήσει κατά της γενοκτονίας.

Ο αθλητισμός πρέπει να απορρίψει την αντίληψη ότι τα πράγματα είναι όπως πάντα. Οι αθλητικοί φορείς δεν πρέπει να αγνοούν τις σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ειδικά όταν οι πλατφόρμες τους χρησιμοποιούνται για την ομαλοποίηση των αδικιών»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διοργανώσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X