Στον ΣΠΟΡ FM 95 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με την Στέλλα Σωκράτους μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος για όλα όσα αφορούν την ομάδα του.
Τα κυριότερα σημεία:
Για τη νίκη επί του Άρη: «Εδώ και 3.5 χρόνια ψάχνουμε τις καλές επιδόσεις στο Αλφαμέγα, είχε αποδειχθεί μία έδρα που ήταν δύσκολη για μας. Και μάλιστα ήταν η πρώτη φορά που κερδίσαμε τον Άρη εκεί. Ήταν ένα ανοιχτό παιχνίδι με φάσεις και καταφέραμε να σκοράρουμε περισσότερες φορές απ’ τον αντίπαλο και να κερδίσουμε. Εκεί που είδαμε τα πράγματα να βελτιώνονται πριν το παιχνίδι με την Ανόρθωση, μέσα σε δύο αγωνιστικές φτάσαμε να πάμε μόλις με 20 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων οι 3 ήταν τερματοφύλακες. Ήταν δύσκολο το έργο του προπονητή, όμως όπως δήλωσε και ο ίδιος δουλεύει με τους παίκτες που έχει και βρίσκει τις λύσεις. Με αυτά τα δεδομένα καταφέραμε να πάρουμε ένα σημαντικό τρίποντο που μας δίνει τη δυνατότητα να βλέπουμε τους στόχους μας».
Για την μάχη της Ευρώπης: «Με βάση τη βαθμολογία κατανοούμε πως το κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό για μας γιατί θέλουμε να είμαστε στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Ξεκινούμε από μία δύσκολη έδρα, μία έδρα που έχουμε κερδίσει στο παρελθόν και θέλουμε να το επαναλάβουμε. Θα δούμε κάποιους παίκτες αν θα είναι στη διάθεση του προπονητή. Να πούμε πως ο Κωνσταντίνος Λαΐφης υποβλήθηκε χθες σε χειρουργική επέμβαση και περιμένουμε ενημέρωση, θα είναι εκτός με ΑΕΚ. Περιμένουμε και την ενημέρωση για τον Ρόσα από τις εξετάσεις που πέρασε. Ο Τομάς δεν νομίζω να έχει κάτι σοβαρό, ο Μιρ θα παίξει στο ματς με την ΑΕΚ και θα χάσει το ματς με τον Άρη, ο Κούτσακος επιστρέφει. Αμφίβολος παραμένει ο Παναγιώτης Καττιρτζής που είναι απόφαση του προπονητή και του ιατρικού τιμ για το πότε θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί».
Για τον Αμπάγκνια: «Μόλις έχουμε οριστική εξέλιξη θα έχουμε νέα ανακοίνωση. Η καθυστέρηση οφείλεται στα ταξιδωτικά έγγραφα του παίκτη. Απλά να πούμε πως όταν ήρθε η πρόταση από πλευράς της ομάδας του εξωτερικού, ο παίκτης εξέφρασε την άποψη για να υλοποιηθεί η μεταγραφή. Ξεκαθαρίστηκε από πλευράς μας πως πρέπει η ομάδα να ικανοποιηθεί οικονομικά και επί αυτού η διοίκηση έκατσε στο τραπέζι με την ομάδα και συζήτησε για το ποσό που επιθυμεί, όταν ολοκληρωθεί η μεταγραφή θα προβούμε και σε λεπτομέρειες. Γνωρίζουμε την προσφορά του παίκτη, όμως πρέπει να αναγνωρίσουμε και την επιθυμία του παίκτη».
Για τις αντιδράσεις του κόσμου: «Όταν σου έρχεται μία προσφορά συμφέρουσα και έρχεται και με την ίδια την πρόθεση του παίκτη να πάρει μεταγραφή και να έχει καλύτερο συμβόλαιο δεν μπορείς να πάρεις οποιαδήποτε άλλη απόφαση. Ο ΑΠΟΕΛ είναι μία ομάδα που έχει ρόστερ για να προχωρήσει και το απέδειξε στο αμέσως επόμενο παιχνίδι. Καταλαβαίνω την αντίδραση του κόσμου, όμως εξήγησα τα δεδομένα και για αυτό πάρθηκε αυτή η απόφαση, δεν γίνεται με ελαφρά την καρδία η πώληση του Αμπάγκνια, εκτιμήθηκαν τα δεδομένα και αξιολόγησε και ο προπονητής τα δεδομένα και πάρθηκε η απόφαση».
Για το οικονομικό και τα κριτήρια: «Παραμένουν κάποιες εκκρεμότητες για τα κριτήρια. Ο ΑΠΟΕΛ είναι ένας οργανισμός με συνεχόμενα έξοδα. Όλα αυτά θα αναλυθούν και στη διάσκεψη του προέδρου που θα γίνει μέσα στην διακοπή, αλλά και θα παρουσιαστούν όλες οι αποφάσεις και οι ενέργειες που θα ληφθούν. Στόχος είναι να εκπονηθεί ένα πλάνο που να αφορά όλο το οικοδόμημα του ΑΠΟΕΛ και για αυτό έγινε η χθεσινή συνάντηση ανάμεσα σε σωματείο και εταιρεία. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει στην Κύπρο και πρέπει να εκτιμηθεί η κατάσταση για να δούμε πως θα προχωρήσει το ΑΠΟΕΛ. Οι καθημερινές ανάγκες είναι συνεχόμενες».
Για τα εισιτήρια στα πλέι οφ: «Δεν έχουμε την ανταπόκριση που θέλαμε και θέλω να κάνω έκκληση στον κόσμο γιατί τα 4 παιχνίδια που θα παίξουμε είναι στο ΓΣΠ. Η παρουσία του κόσμου έπαιξε ρόλο σε πολλά παιχνίδια και με την Ομόνοια και με τον Άρη και είναι μία επαναλαμβανόμενη απόδειξη πως η παρουσία του κόσμου στο γήπεδο μπορεί να κρατήσει τους παίκτες σε εγρήγορση για να πάρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα».
Για το γεγονός πως δεν υπήρχαν δύο Κύπριοι στην εντεκάδα: «Το ΑΠΟΕΛ είναι η 2η ομάδα απ’ το πρώτο γκρουπ με τις περισσότερες παρουσίες Κυπρίων παικτών στην εντεκάδα. Επίσης είχαμε εκτός τους Λαΐφη, Πιέρο, Κούτσακο, Καττιρτζή και είχαμε μόνο από πλευράς Κύπριους τους Ευαγόρα Αντωνίου και Πουρσαϊτίδη. Ο προπονητής γνωρίζει πολύ καλά πότε πρέπει να χρησιμοποιήσει στην εντεκάδα τους παίκτες και όχι να τους κάψει».
Για το γεγονός πως ο κ. Πετρίδης ήταν στα μπόξες του Αλφαμέγα και είδε τον ΑΠΟΕΛ μαζί με τη διοίκηση: «Ο κ. Πετρίδης έχει αποχωρήσει απ’ την προεδρία της ομάδας και απ’ το Δ.Σ. Κανείς δεν μπορεί να στερήσει στον κ. Πετρίδη να πηγαίνει να βλέπει την ομάδα του και να έχει αυτό το δικαίωμα».




















