
Χρήστος Ζαβός
Το έχουμε ξανά δει το έργο και είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι. Είχαμε κιόλας προειδοποιήσει.
« Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει. Άλλωστε ως Μπεργκιστές, γνωρίζουμε ότι το «δόγμα της υπολογιστικής» όπως το δίδαξε ο ιερός Σκανδιναβός, αφορά το ποδόσφαιρο συνολικότερα. Ανεξαρτήτως πως και τι, τούτη η ομάδα έχει ήδη κάνει πολλά φέτος» γράφαμε το βράδυ της 8ης Φεβρουαρίου, αμέσως μετά που η ομάδα σκορπούσε στους τέσσερις ανέμους, την Πάφο εκτός έδρας.
Ραδιοφωνικά κιόλας, έλεγα του Σάββα Κοσιάρη όπως μπορείς να ακούσεις πιο κάτω στο ηχητικό, ότι τρέμω στην ιδέα, που θα έρθει η στιγμή και η ομάδα μαζί και ο προπονητής της, θα αποτελέσουν στόχο, του καθενός, που κρίνει και συμπεριφέρεται αναλόγως αποτελέσματος.
Πέρασαν είκοσι μέρες από τότε και η στιγμή έφτασε.
Και άμα χάσει με τον Απόλλωνα, πράγμα πολύ πιθανό, θα ζήσουμε ακόμη πιο ωραίες στιγμές.
Οι Μπεργκιστές θα μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, οι «σοβαροί» θα επιχειρηματολογήσουν ξεκινώντας με το «ναι, μεν, αλλά», οι μετριοπαθείς θ’ αρχίσουν να μαζεύουν ξύλα για ν’ ανάψει η φωτιά και να μπουν στην πυρά οι μέχρι πρότινος πρωταγωνιστές ενώ οι υπόλοιποι θα ξεκινήσουν μανιωδώς τον λιθοβολισμό κατά παντός υπευθύνου!!
Οι ίδιες επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές, μιας νοοτροπίας που κατά μου φαίνεται, ποτέ δεν θ’ αλλάξει.
Μην τα πολύ λέμε.
Το rotation απλοποιήθηκε σε βασικούς και ρεζέρβες. Η ομάδα πάει την Δευτέρα να παίξει το 40ο (!!) παιγνίδι της και κανέναν δεν ενδιαφέρει. Ούτε και ότι η ατυχία, στέριωσε μες στο Ηλίας Πούλλος με βασικούς παίκτες να χάνουν την σεζόν ελέω σοβαρών τραυματισμών.
Όσον αφορά το δικαίωμα στα λάθη, δεν επιτρέπεται. Από κανένα. Γιατί ως γνωστό, την ομα΄δα παρακολουθούν άτομα που δεν κάνουν λάθη στην ζωή τους.
Λίγοι είναι αυτοί που μπορεί να σκεφτούν, ότι οι μεγάλες προσδοκίες που έχουν στο μυαλό τους, είναι ακριβώς δημιούργημα της ίδιας της ομάδας και του προπονητή που τώρα κατακεραυνώνουν.
Ξανά χάσε, λοιπόν να γελάσουμε για να «δικαιωθεί» και η πλειοψηφία που τα «έλεγε αλλά…».
Χάσε λοιπόν , για να βιώσουμε την μεταστροφή των τάχατες σοβαρών, που έβαζαν στον τοίχο τις ακραίες φωνές που ακούστηκαν αμέσως μετά τον ΑΠΟΕΛ.
Χάσε, να μείνουμε πάλι λίγοι, αυτοί που γουστάρουμε και κυρίως αναγνωρίζουμε το μεγαλείο της δουλειάς που επιτελείται.
Όπως τότε με την υπολογιστική, όπως τότε που η ποδοσφαιρική κοινή γνώμη, αποφάσισε ότι είσαι «εμμονικός», «δεν κάνεις αλλαγές», «αμυντικογενής» και «κουραστικός».
Χάσε…και με το καλό να το κατακτήσεις, γιατί το αξίζεις και να ξαναζήσουμε- απολαύσουμε την κωλοτούμπα όλων αυτών, που η αποθέωση και η απαξίωση, χωρίζονται από μια μόνο τρίχα του μυαλού τους.






























