ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χαμός με την Τσελεστίνα - Viral η πρώτη γυναίκα υποψήφια για τις Προεδρικές

Ποια είναι η Τσελεστίνα Ντε Πετρο

24news team

Οι προεδρικές εκλογές του 2023 αποτελούν ένα από τα κύρια θέματα στην καθημερινή ατζέντα της επικαιρότητας.

Ανάμεσα στους υποψηφίους που διεκδικούν την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, και μια γυναίκα, που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόκειται για την Τσελεστίνα Ντε Πέτρο, η οποία εξήγγειλε την υποψηφιότητά της με μια ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Facebook.

Η ανάρτησή της:

Εξαγγέλλω επισημά την υποψηφιότητα μου για τις Προεδρικές Εκλογές του 2023

Είμαι η Κυπριά Σοπράνο Τσελεστίνα Ντε Πέτρο, η δασκάλα μου ήταν η δασκάλα της τεχνικής της όπερας στην Ακαδημία της Λα Σκαλα του Μιλανου.

Για όποιους με ξέρουν σαν Έμιλυ Ζαχαριάδου έχω αλλάξει το όνομα μου και έγινα Καθολική αφού ήμουν παντρεμένη με Αμερικανό Καθολικό και τα παιδιά μου είναι Καθολικά επίσης.

Ο Παππούς μου ήταν συνιδρυτής του ΔΗΣΥ και Βουλευτής για 15 χρονιά, Λέανδρος Ζαχαριάδης.

Για τους Λαρνακείς για να καταλάβουν ποια είναι η οικογένεια μου, ο προ Θείος μου ήταν ο Μέγας Ευεργέτης Δημ. Διανελος που ίδρυσε Ορφανοτροφείο, Ιεροδιδασκαλειον και Τεχνική σχολή στην Λάρνακα.

Η οικογένεια μου έχει ρίζες από Ρουμάνια, Αρμένια και Κρήτη.

Ο προ πάππους μου ήταν ο προσωπικός οδοντίατρος του Πασά και του Χαρεμιού του στο Παλάτι στην Κωνσταντινούπολη και στην σφαγή των Αρμενεων ήρθαν Κύπρο στο 5 Μιλι όπου έγινε μετά η απόβαση και έχασαν για 2η φόρα τα σπίτια τους. Οπότε εγώ από μικρή δεν λέω ότι τα σύνορα μας είναι στην Κερύνεια, αλλά τα σύνορα μας είναι στην Κωνσταντινούπολη.

Αναγνωρίζω όλες τις Θρησκείες, οι γονείς μου με έμαθαν να διαλογίζομαι από μικρό παιδί. Θυμάμαι το παραμυθάκι μου ήταν η παλαιά και η καινή διαθήκη. Δούλεψα ενεργειακά με άτομα από όλο τον κόσμο για γυναίκες που ήταν θύματα βίας.

Ήμουν 3 χρόνια μέλος του ΕΛΑΜ και τον τελευταίο χρόνο ήμουν γραμματέας του Γυναικείου Μετώπου του ΕΛΑΜ όπου έδωσα την παραίτηση μου και μετά αποχώρησα τελείως από το κόμμα.

Παρακολούθησα πολλά σεμινάρια ενδυνάμωσης και προώθησης της γυναίκας στην πολιτική που διοργάνωσε η Επίτροπος Ισότητας των φύλων μέσων του Προεδρικού για τα κόμματα.

Αποφάσισα να βάλω υποψηφιότητα διότι με αφορά και νιώθω υποχρέωση να σηκωστω και να δώσω λύσεις στα προβλήματα της χωράς μου.

Πιστεύω ότι έχουν γίνει πολλά λάθη, πολλές καταστάσεις τις έχουν χειριστεί με λανθασμένο τρόπο και αυτό μας κοστίζει κάθε φορά που γίνεται.

Έχουν διαλύσει την μεσαία τάξη. Υπάρχουν συνάνθρωποι μας που δεν έχουν να φάνε.

Θεωρώ ότι το κράτος μας είναι αυτό που λέμε στα Αγγλικά ‘needy’, δηλαδή δεν μπορεί να κάνει τίποτα μόνο του σαν ένα μικρό παιδί που πρέπει να το τρέχεις συνέχεια από πίσω και το οποίο φοβάται κιόλας.

Εγώ δεν φοβάμαι και θα δω ένα ένα τα προβλήματα που υπάρχουν και θα τα λύσω. Δεν θα τα καλύψω με μια καινούργια ιδέα απλά για να μην φαίνονται και να γίνουν χειρότερα τα πράγματα όπως μας κάνουν τωρα.

Ανεξάρτητη ΥΠτΚΔ Τσελεστίνα Ντε Πέτρο

H Tσελεστίνα, εμφανίστηκε και στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι, του Νικήτα Κυριάκου στον ΑΝΤ1, αναφέροντας ανάμεσα σε άλλα πως σκοπεύει να ακολουθήσει μια θρησκευτική επεκτατική πολιτική. Μάλιστα, viral έγινε η απάντησή της στον δημοσιογράφο ο οποίος την ρώτησε αν έχει τις ευλογίες του Μακαριοτάτου.

Δείτε την συνέντευξη:

 

Η εμφάνισή της έκανε χαμό στα social media με χρήστες του διαδικτύου να σχολιάζουν την ιδιαίτερη υποψήφια.

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X