ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Viral ο Ρώσος ΥΠΕΞ με iPhone, Apple Watch και μπλουζάκι made in USA

Δείτε το βίντεο

Με ένα σύντομο βίντεο του Σεργκέι Λαβρόφ να χαίρει άκρας υγείας και με εκδρομική περιβολή, η λαλίστατη εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, επιχειρεί να καταρρίψει δημοσιεύματα διεθνών πρακτορείων, ότι ο προϊστάμενός της εισήχθη εσπευσμένα σε νοσοκομείο με αιφνίδιο καρδιακό πρόβλημα. Στο εν λόγω βίντεο, ο Λαβρόφ όντως εμφανίζεται εν ώρα εργασίας -πλην με φόντο την τροπική βλάστηση του Μπαλί στο οποίο βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες για τη σύνοδο των G20.

Αν και κάπως καταβεβλημένος, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών μοιάζει να έχει προσαρμόσει την αμφίεσή του στο ασιατικό περιβάλλον. Αλλά, πέραν των κλιματικών συνθηκών, το στοιχείο που εντυπωσιάζει είναι ότι ο κ. Λαβρόφ αποτελεί κάτι σαν ζωντανή διαφήμιση των πλεονεκτημάτων του δυτικού πολιτισμού (ή του «καπιταλισμού» όπως θα έλεγε κανείς παλαιότερα, σε μια προηγούμενη εκδοχή της Ρωσίας, ως «ΕΣΣΔ» κ.λπ).

 

Στο αριστερό του χέρι διακρίνεται ένα Apple Watch, ένα ευμέγεθες iPhone τελευταίας εσοδείας είναι ακουμπισμένο μπρούμυτα πάνω στο τραπέζι του, ενώ το t-shirt που επέλεξε ο κ. Λαβρόφ για την casual εμφάνισή του, φέρει το επώνυμο του εξαίσιου και ρηξικέλευθου Νεοϋορκέζου εικαστικού Jean-Michel Basquiat (1960-1988).

Το παράταιρο και κάπως ανεξήγητο στοιχείο στο outfit του Σεργκέι Λαβρόφ είναι τα σκαρπίνια που προτίμησε να φορέσει μαζί με τη βερμούδα και το κοντομάνικο. Από την άλλη, βεβαίως, ένας άντρας του δικού του status, δικαιούται να παραχωρεί στον εαυτό του το περιθώριο μιας κάποιας ενδυματικής εκκεντρικότητας.

Η ελαφρώς ετερόκλητη γκαρνταρόμπα του κ. Λαβρόφ δεν μπορεί να συσχετιστεί με την υγεία του, παρόλο που ο κυβερνήτης του Μπαλί επιμένει ότι ο Ρώσος αξιωματούχος πέρασε κάποιες ώρες στο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε ιατρικό έλεγχο. Η απορία που τίθεται αφορά στο μήνυμα -αν υπάρχει κάτι τέτοιο- που εκπέμπει ο Σεργκέι Λαβρόφ με την περιβολή του. Το μπλουζάκι του, για παράδειγμα, με το κίτρινο λογότυπο σε μπλε φόντο, θυμίζει αμυδρά τα εθνικά χρώματα της Ουκρανίας. Από την άλλη, ένα t-shirt Basquiat αποτελεί μια έμμεση υπογράμμιση του πόσο ενήμερος είναι αυτός που το φορά στα περί τέχνης. Πόσο καλλιεργημένος, κουλτουριάρης - αλλά και υπεράνω της, πάλαι ποτέ, ψυχροπολεμικής εχθροπάθειας, μεταξύ ΕΣΣΔ και ΗΠΑ.

Το τελευταίο αυτό συστατικό είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρον στην περίπτωση του 72χρονου σήμερα Σεργκέι Βικτόροβιτς Λαβρόφ, μιας και πρόκειται για έναν πολιτικό και διπλωμάτη καριέρας, ο οποίος ανδρώθηκε συμμετέχοντας ως αξιωματούχος στο μηχανισμό εξωτερικής πολιτικής της ΕΣΣΔ. Η κατάρρευση του «υπαρκτού σοσιαλισμού» ουδόλως επτόησε τον πιστό και αφοσιωμένο Λαβρόφ, ο οποίος, ως νέος Βιάτσεσλαβ Μολότοφ (ο χαλκέντερος υπουργός εξωτερικών του Στάλιν), εξακολούθησε να ανεβαίνει τα σκαλοπάτια της εξουσίας και υπό το νέο καθεστώς. Βρίσκεται στη θέση του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας -δηλαδή δίπλα στον Βλαντίμιρ Πούτιν- αδιαλείπτως από το 2004, υποστηρίζοντας κάθε κίνηση του νέου «τσάρου» πασών των Ρωσιών, ενίοτε πιο δυναμικά ακόμη και από τον ίδιο τον Πρόεδρό του, συμπεριλαμβανομένης φυσικά της εισβολής στην Ουκρανία. Ένας υπασπιστής του Πούτιν υπεράνω πάσης αμφιβολίας για την αξιοπιστία του, μάλλον έχει κατακτήσει το προνόμιο να φορά ό,τι θέλει και όπως θέλει.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X
X