ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το πρώτο συνδικάτο γυμνόστηθων στρίπερ

«Κάθε εργαζόμενος που θέλει ένα σωματείο, αξίζει ένα σωματείο»

Στρίπερς στο Λος Άντζελες ψήφισαν για να σχηματίσουν το μοναδικό σωματείο για την εργασία τους στις ΗΠΑ μετά από μια παρατεταμένη διαμάχη με τη διοίκηση.

Οι στρίπερς του Star Garden Topless Dive Bar στο Βόρειο Χόλιγουντ ψήφισαν ομόφωνα υπέρ του σωματείου την Πέμπτη. Η 15μηνη προσπάθεια ολοκληρώθηκε αυτή την εβδομάδα αφού οι ιδιοκτήτες απέσυραν την αντίθεσή τους στη συνδικαλιστική οργάνωση.

Η ομάδα λέει ότι αγωνίζεται για καλύτερες αμοιβές και επιδόματα, υγειονομική περίθαλψη και ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας. Και οι 17 χορεύτριες ψήφισαν υπέρ του μέτρου κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων που πραγματοποιήθηκε εικονικά και αυτοπροσώπως από το Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων (NLRB) την Πέμπτη.

Η απόφαση αυτή δημιούργησε πολλά συναισθήματα, συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το BBC, μετά τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, αρκετοί συγκινήθηκαν, ανέφερε το δίκτυο.

«Το NLRB μόλις μέτρησε τις ψήφους μας και είναι επίσημο!! Είμαστε Σωματείο! Τα καταφέραμε!!», σχολίασαν σε ανάρτησή τους στο Twitter οι χορεύτριες που πρόκειται να ενταχθούν στο Actor’s Equity Association, ένα σωματείο ψυχαγωγίας που εκπροσωπεί πάνω από 51.000 εργαζόμενους.

«Οι στρίπερ είναι διασκεδαστές. Ενώ ορισμένα στοιχεία της δουλειάς τους είναι μοναδικά, είναι ουσιαστικά καλλιτέχνες, και έχουν πολλά κοινά με άλλα μέλη που χορεύουν για να ζήσουν», δήλωσε η Πρόεδρος του Actors’ Equity, Kate Shindle.

«Κάθε εργαζόμενος που θέλει ένα σωματείο, αξίζει ένα σωματείο».

Η Actors’ Equity είπε ότι η προσπάθεια για συνδικαλιστική οργάνωση στο Star Garden ήρθε μετά από κακοποίηση πελατών και υποτιθέμενα αντίποινα από τη διοίκηση, ανέφερε το Associated Press.

Το συγκεκριμένο συνδικάτο δεν είναι το πρώτο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το NLRB. Το 1997, οι εργαζόμενοι στο Lusty Lady στο Σαν Φρανσίσκο σχημάτισαν την Ένωση Exotic Dancers – αλλά ο χώρος έκλεισε το 2013.

Πηγή: intronews

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X