ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Instagram θα μπλοκάρει τις φωτογραφίες με photoshop (pics)

H αλλαγή έχει ξεκινήσει

Μία εντυπωσιακή αλλαγή έχει ξεκινήσει να χρησιμοποιεί το Instagram που θα αναγκάσει αρκετούς influencers να χάσουν τον ύπνο τους.

Και αυτό γιατί ούτε λίγο, ούτε πολύ, το διάσημο κοινωνικό δίκτυο θα μπλοκάρει κάθε φωτογραφία που έχει υποστεί photoshop, με στόχο να περιορίσει την διάδοση των fake news...

Το... κουβάρι της συγκεκριμένης υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν ο φωτογράφος Toby Harriman έκανε scroll down στο Instagram και έπεσε πάνω σε μία εικόνα με την προειδοποίηση false information.

Αφού το πάτησε, διαπίστωσε οτι δεν υπήρχε ούτε υποψία προπαγάνδας και απλά ήταν μερικά βουνά στα οποία είχε γίνει επεξεργασία και είχαν μπει χρωματιστεί.

Όπως αναφέρει το The Verge, η συγκεκριμένη εικόνα είχε καταγγελθεί ως ψεύτικη σε fact cheking site, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί ο αλγόριθμος του Instagram.

Εκπρόσωπος του, μιλώντας στο site υπερασπίζεται την αμφιλεγόμενη αυτή κίνηση, λέγοντας: «Θα αντιμετωπίζουμε αυτό το περιεχόμενο, όπως οποιοδήποτε άλλο που παραπληροφορεί».

Βέβαια, το κακό είναι πως η μπάλα μπορεί να πάρει και τους influencers ανά τον κόσμο από τη στιγμή που πληρώνονται για να διαφημίσουν κάποια προϊόντα.

Κάποιος μπορεί να κάνει αναφορά στην φωτογραφία αν έχει υποστεί επεξεργασία και αυτή να καταλήξει να έχει προειδοποίηση ή ακόμα και να αφαιρεθεί.

Πηγή: gazzetta

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X
X