ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το 6τροχο «τέρας» που ρίχνει σκόνη σε supercars (Vid)

Η ιπποδύναμή του είναι καταπληκτική

Αν υπήρχε ένα όχημα που ακόμα και ο «πολύς» Νταρθ Βέιντερ θα καταδεχόταν να οδηγήσει, αυτό θα ήταν το Devel Sixty.

Ένα πανίσχυρο θηριώδες SUV, με άγριο παρουσιαστικό, έτοιμο να κατασπαράξει τα πάντα στο διάβα του.

Το εξάτροχο Sixty είναι το πιο πρόσφατο δημιούργημα της Devel Motors, μιας start-up από το Ντουμπάι η οποία προ ολίγων ετών προκάλεσε σεισμό στο χώρο της αυτοκίνησης, παρουσιάζοντας το Sixteen, ένα hypercar που όπως διατείνεται αποδίδει 5.000 ίππους και μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα που φτάνει τα 560 χλμ/ώρα!

Η Devel επιστρέφει παρουσιάζοντας ένα όχημα, εξίσου εντυπωσιακό που όμως απευθύνεται σε ένα διαφορετικό κοινό, πιο περιπετειώδες - ένα SUV ιδανικό για την ημέρα της αποκάλυψης.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι το «τρομακτικό» σε όψη Sixty υστερεί σε επιδόσεις. Και αυτό γιατί όπως θα διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι στο σχετικό βίντεο, η επιβλητική κατασκευή με τους έξι ευμεγέθεις τροχούς μπορεί να κατατροπώσει σε drag-race ακόμα και πολύ γρήγορα αυτοκίνητα, όπως για παράδειγμα μια Mercedes-AMG GT S!

Στην καρδιά του «θηρίου» βρίσκεται ένας V8 τουρμποντίζελ 6,7 λίτρων που αποδίδει 720 ίππους και χαρίζει στο όχημα αξιοζήλευτες επιδόσεις. Για παράδειγμα χρειάζεται μόλις 5,8 δευτερόλεπτα για το κλασσικό 0-96 km/h, επίδοση αν μη τι άλλο εντυπωσιακή για τα δεδομένα του οχήματος.

Βέβαια, έτσι όπως το βλέπουμε στο βίντεο να επιταχύνει απελευθερώνοντας από τις… καμινάδες που έχει για εξατμίσεις σύννεφα καπνού, προφανώς και δεν μπορεί να κυκλοφορήσει σε δημόσιους δρόμους, κάτι που αναγνωρίζει άλλωστε και η ίδια η εταιρεία.

«Η έκδοση παραγωγής του Sixty θα είναι το ίδιο γρήγορη με το concept αλλά με περιορισμένους ρύπους», αναφέρει μεταξύ άλλων η Devel Motors.

Η τιμή της βασικής έκδοσης θα ξεκινά από τα 450.000 δολάρια και η παραγωγή του θα γίνεται στις ΗΠΑ. Απ' ότι λέγεται θα υπάρξει και έκδοση με διπλάσια ισχύ που θα αγγίζει τους 1.500 ίππους!

Πηγή: newsbeast.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X