ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στέλεχος που πληρωνόταν $18.000 για να κάθεται ζήτησε και αποζημίωση $2 εκατ.!

«Μπορείς να με απολύσεις;»

Ένα στέλεχος που πληρώνονταν περίπου 18.000 δολάρια το μήνα από την LafargeHolcim Ltd. για να μην κάνει τίποτα, ζητούσε από την τσιμεντοβιομηχανία να τον απολύσει και να του δώσει μάλιστα αποζημίωση άνω των 2 εκατομμυρίων δολαρίων

Όταν η Lafarge SA ανακοίνωσε το 2015 ένα πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου στο πλαίσιο της συγχώνευσής της με την Holcim Ltd., ο Αντουάν Ζενόν ήλπιζε σε μια «χρυσή αποζημίωση». Δεν του προέκυψε. Η εταιρεία του είπε όχι, το ίδιο και οι Γάλλοι δικαστές, όχι μια αλλά τρεις φορές.

Το εφετείο του Παρισιού έκρινε ότι ο Ζενόν δεν μπορούσε να επωφεληθεί του προγράμματος, επειδή είχε ήδη συμφωνήσει για νέα δουλειά στη Σιγκαπούρη. Αυτό ανέστειλε τη γαλλική σύμβαση εργασίας του και τον απέκλεισε από τα πακέτα εθελούσιας εξόδου που έγιναν στο προσωπικό της Lafarge. Ο Ζενόν ζητούσε περίπου 2,1 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση.

Οι δύο μεγαλύτεροι κατασκευαστές τσιμέντου στον κόσμο ενώθηκαν το 2015 για να μειώσουν το κόστος και να αυξήσουν την αξία καθώς η ζήτηση για οικοδομικά υλικά μειώθηκε. Ωστόσο, οι μετοχές της LafargeHolcim υποχώρησαν τα επόμενα χρόνια λόγω της απώλειας της εμπιστοσύνης των επενδυτών και ενός σκάνδαλου σχετικά με τις δραστηριότητες της εταιρείας στην Συρία.

Όταν ο Ζενόν επέστρεψε από τη θέση του ως διευθύνων σύμβουλος του υποκαταστήματος της Lafarge στη Σιγκαπούρη πριν από δύο χρόνια, η Lafarge του πρόσφερε θέση διαχειριστή έργου, πρόταση την οποία αποδέχτηκε αν και δεν ανέλαβε τελικά την θέση ποτέ! Ομως το ναι που είπε του κόστισε πανάκριβα…

Πηγή: newmoney

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X
X