ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σπάνια σύννεφα Kelvin-Helmholtz στον ουρανό του Γουαϊόμινγκ

Το εντυπωσιακό φαινόμενο

Οι εκπληκτικοί, σπάνιοι σχηματισμοί από σύννεφα πάνω από την πολιτεία του Ουαϊόμινγκ στις ΗΠΑ άφησαν έκπληκτους όσους κοίταξαν ψηλά στον ουρανό, και ευτυχώς πολλοί ήταν εκείνοι που φρόντισαν να τους φωτογραφίσουν και να τους μοιραστούν στα social media.

Κάποιοι εκ των παρατηρητών ή άλλοι που είδαν τις υπέροχες φωτογραφίες που τράβηξε η Ρέιτσελ Γκόρντον έσπευσαν να σχολιάσουν πως τα σύννεφα έμοιαζαν να σχηματίζουν κύματα σαν αυτά που «καβαλούν» οι σέρφερς.

Δεν μπορεί, όμως, να μην προσέξει κανείς και πως μοιάζουν με το γνωστό έργο του Ιάπωνα καλλιτέχνη Χουκουσάι «Το μεγάλο κύμα έξω από την Καναγκάβα» (1831).

Το εντυπωσιακό φαινόμενο

Το φαινόμενο ήταν ορατό πάνω από την κορυφή των βουνών Bighorn κοντά στην πόλη Sheridan και ο μετεωρολόγος Ματ Τέιλορ σχολίασε στο BBC, βλέποντας τις φωτογραφίες της Γκόρντον, πως πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά και επικά παραδείγματα σύννεφων «Kelvin-Helmholtz».

Αυτά πήραν το όνομα τους από τον λόρδο Kelvin και τον φυσικό Hermann von Helmholtz που μελέτησαν αυτούς τους σχηματισμούς νεφών που μοιάζουν με κύματα που σκάνε στην θάλασσα.

Σχηματίζονται, μάλιστα, με έναν παραπλήσιο τρόπο αφού το από κάτω στρώμα αέρα είναι πυκνότερο ή έχει χαμηλότερη ταχύτητα από το παραπάνω και κατά τη σύγκρουση έχουμε αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα.

Η Γκόρντον είπε στο BBC News πως μόλις τα αντίκρυσε κατάλαβε πως ήταν κάτι το ξεχωριστό και πήγε αμέσως να πάρει την φωτογραφική της μηχανή. Στη συνέχεια, ανάρτησε τις φωτογραφίες στη σελίδα του Facebook Wyoming through The Lens.

Όπως είπε «ήταν μια στιγμή που μου προκάλεσε δέος…Χαίρομαι που και άλλοι μπορούν να απολαύσουν την εμπειρία τώρα».

ΠΗΓΗ: In.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X