ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σοκ! Πόσα δισ. δολάρια έχασε ο Elon Musk σε μία ημέρα

Η μετοχή της Tesla έκανε βουτιά 21%

Η μετοχή της Tesla έκανε βουτιά 21%, σημειώνοντας πτώση-ρεκόρ, μετά μετά την απόφαση του S&P Dow Jones Indices να μην τη συμπεριλάβει στον S&P 500.

Μία απόφαση του S&P Dow Jones Indices ήταν αρκετή για να χάσει ο Elon Musk πάνω από 16 δισ. δολάρια σε μόλις μία ημέρα! Ειδικότερα μόλις ανακοινώθηκε ότι η μετοχή της Tesla δεν συμπεριλαμβάνεται στον S&P 500 εκείνη κατέγραψε πτώση-ρεκόρ με αποτέλεσμα η καθαρή αξία της περιουσία του Elon Musk να μειωθεί κατά 16,3 δισ. δολάρια σε μια ημέρα κίνηση αποτελεί τη μεγαλύτερη «εξαΰλωση» μέσα σε μία μόλις μέρα που έχει καταγράψει ποτέ ο Δείκτης Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Η αρμόδια επιτροπή του S&P 500 αποφάσισε να προσθέσει στον δείκτη την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Εtsy, την κατασκευάστρια εξοπλισμού αυτομάτων δοκιμών/ελέγχων Teradyne και τη φαρμακευτική εταιρεία Catalent, αλλά όχι τη μετοχή της Tesla.

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχουν δει απότομες μεταβολές στην καθαρή αξία της περιουσίας τους τον τελευταίο καιρό. Ο Τζεφ Μπέζος της Amazon.com έχασε επίσης σε μια ημέρα 7,9 δισ. δολάρια, ενώ αντίθετα ο Zhong Shanshan, ιδρυτής εταιρείας εμφιαλωμένου νερού, πρόσθεσε περισσότερα από 30 δισ. δολάρια στην περιουσία του σε μια ημέρα και έγινε ο τρίτος πλουσιότερος στην Κίνα!

Να υπενθυμίσουμε πως η Tesla εξέπληξε τους επενδυτές και το δεύτερο τρίμηνο του 2020, παρουσιάζοντας κέρδη ύψους 104 εκατ. δολαρίων, έναντι απωλειών 408 εκατ. δολαρίων πέρυσι.

Τα συνολικά έσοδα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ανήλθαν σε 6 δισ. δολάρια για την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου 2020, από 6,35 δισ. δολάρια πέρυσι. Οι ταμειακές ροές είχαν θετικό πρόσημο αυτή τη φορά, ήτοι 418 εκατ. δολάρια στο τέλος του τριμήνου, από -617,9 εκατ. δολάρια το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του περασμένου έτους.

Η εταιρεία του Elon Musk επιβεβαίωσε τον στόχο για παράδοση περίπου 500.000 οχημάτων. Ωστόσο, οι αναλυτές έχουν προειδοποιήσει ότι η μετοχή είναι υπερτιμημένη και δεν αποκλείεται να καταρρεύσει με κρότο.

Πηγή: newsauto

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X