ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σκάνδαλο σε φυλακή: 18 γυναίκες υπάλληλοι «τα έφτιαξαν» με κρατούμενους

Οι αριθμοί ρεκόρ που αποκαλύφθηκαν, έρχονται αφού τρεις από αυτές τις γυναίκες κατέληξαν στο δικαστήριο για τις παράνομες περιπτύξεις τους

Η μεγαλύτερη φυλακή στη Bρετανία έχει πληγεί από κρίση προσωπικού, αφού 18 γυναίκες υπάλληλοι εγκατέλειψαν τις θέσεις εργασίας τους μετά από σχέσεις με κρατούμενους.

Η φυλακή Berwyn στο Wrexham κόστισε 212 εκατομμύρια λίρες και άνοιξε για τους κρατούμενους το 2016 - αλλά έκτοτε έχει εμπλακεί σε σκάνδαλα που αφορούν σερωτικές περιτπύξεις, διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και έχει επικριθεί για τις φιλελεύθερες «άνετες» πολιτικές της για τις επικίνδυνες καθυστερήσεις.

Η Mirror ανέφερε σε αποκλειστικό ρεπορτάζ τον Μάρτιο πώς 18 γυναίκες υπάλληλοι της φυλακής είχαν απολυθεί επειδή σύναπταν σχέσεις με κρατούμενους. Οι αριθμοί ρεκόρ που αποκαλύφθηκαν, έρχονται αφού τρεις από αυτές τις γυναίκες κατέληξαν στο δικαστήριο για τις παράνομες περιπτύξεις τους.

Οι σχέσεις έλαβαν χώρα τα τελευταία έξι χρόνια στην ιδιωτική φυλακή στο Wrexham της Βόρειας Ουαλίας. 

Η Jennifer Gavan

Η Jennifer Gavan ήταν μεταξύ των ερωτευμένων φρουρών. Δέχτηκε 150 λίρες για να περάσει λαθραία ένα τηλέφωνο στο κελί του κρατούμενου Alex Coxon και το ζευγάρι πιάστηκε αργότερα να ανταλλάσσει πρόστυχα στιγμιότυπα μέσω WhatsApp. Η Gavan δήλωσε ένοχη για παράβαση καθήκοντος και καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκισης. 

Οι συνάδελφοί της Emily Watson και Ayshea Gunn μπήκαν επίσης στη φυλακή αφού είχαν ερωτικές περιπτύξεις με κρατούμενους. Η Watson είχε σεξουαλική σχέση με τον έμπορο ναρκωτικών John McGee, ο οποίος εξέτιε ποινή οκτώ ετών για πρόκληση θανάτου από επικίνδυνη οδήγηση. Και η επιτηρήτρια Gunn συνδέθηκε με τον ένοπλο ληστή Khuram Razaq και αντάλλαξαν «άκρως σεξουαλικές» φωτογραφίες και βίντεο.

Emily Watson και Ayshea Gunn

Και τώρα, μια νέα έκθεση των Ανεξάρτητων Συμβουλίων Παρακολούθησης αποκάλυψε ότι ο μειωμένος αριθμός των γυναικών του βοηθητικού προσωπικού της φυλακής έχει γίνει «ο μεγαλύτερος αποσταθεροποιητικός παράγοντας» στη λειτουργία της φυλακής.

Η νέα έρευνα εξέτασε μόνο μια περίοδο από τον Μάρτιο του 2022 έως τον Φεβρουάριο του 2023, αλλά διαπίστωσε ότι το άπειρο προσωπικό στη φυλακή για τις φυλακές κατηγορίας Β και Γ, μαζί με τις ελλείψεις προσωπικού γενικά, «επηρέαζε αρνητικά» τη λειτουργία της φυλακής.

Εκπρόσωπος της Ένωσης Αξιωματικών Φυλακών δήλωσε στη Sun: «Στο Berwyn, το προσωπικό που βρίσκεται εκεί μόνο τρεις ή τέσσερις μήνες διδάσκει το νέο προσωπικό. Όταν βάζεις νέο προσωπικό και αναμειγνύεται με έμπειρους κρατούμενους -πολλοί από τους οποίους είναι πλούσιοι- τους επηρεάζουν».

 

Πηγή: iefimerida

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση